Belediyeden kültür hizmeti

Belediyeden kültür hizmeti
Sarıyer Belediyesi bir gece konaklamalı Bursa Türbeleri ve Çanakkale Şehitliğini kapsayan Kültür ve Tarih Turu Organizasyonu katılımcılar tarafından oldukça olumlu karşılandı.

Başkan yardımcısı Adnan Ayber’in organizatörlüğünde Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü tarafından organize edilen kültür turlarına ilk olarak muhtarlar, müftülük çalışanları ve başarılı 300 öğrenci katıldı.

Tura katılanlar belediyenin bu hizmetinden çok memnun kaldıklarını belirterek Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Başkan yardımcısı Adnan Ayber’e teşekkür ettiler.

Kültür turuna katılanların ilk durakları Bursa Orhangazi, Osmangazi türbeleri, Yeşil türbe ve Emirsultan Camisi oldu. Katılımcılar buradan Çanakkale Assos’a hareket ettiler. Assos - Behramkale Antik Kent de bulunan tarihi sur, kale kalıntıları, Hüdavendigar cami ve nekropolü ziyaret ederek, yöreye özgü bilgi edindiler.

Konaklamayı aynı akşam Assos’ta yaptılar
Ertesi günü Çanakkale tarihi Gelibolu yarımadası şehitliğine gittiler ve vatanımız uğruna canlarını feda eden atalarımızın orada verdikleri mücadele ve kahramanlıklarını rehberlerin anlatımıyla yüreklerinde hissettiler.



Ayber; “Kültür turlarımız devam edecek”
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, “Tarih ve kültür bilincini geliştirmek adına Sarıyer Belediyesi olarak, bu tür organizasyonları düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Muhtar Sarıuçak ; “Çok faydalı 2 gün geçirdik”
Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, çok faydalı 2 gün geçirdik. Hem kültürel yerleri ziyaret ettik hem de bölgeyi tanıma fırsatı bulduk. Bu yüzden Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç ve organizasyonla bizzat ilgilenen Başkan Yardımcısı Adnan Ayber’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.



Halk; “Belediye bizi de götürsün!”
Birçok belediyenin daha önce gerçekleştirdiği ve halkın memnun kaldığı kültür turları geçtiğimiz 2 sene boyunca Sarıyer Belediyesi tarafından yapılmıyordu. Belediye başkanı Şükrü Genç’in bu eksikliği tespit ederek, diğer belediyeler gibi Sarıyerlilere sunması memnuniyet yarattı. Bu tur organizasyonların daha geniş halk kitlelerine yayılması gerektiğini belirten bazı vatandaşlar, “Tarihi değerlerimiz çok, ancak ülkemizdeki çoğu tarihi değerleri kendi imkânlarımız ile görme fırsatımız olmuyor. Sarıyer belediyesinin bu hizmetinden biz de yararlanmak istiyoruz. Bu hem kültürel bilincimizi geliştirme hem de halkın kaynaşması açısından oldukça önemli olacaktır“ ifadesini kullandılar.

Bu haber toplam 2106 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT