Belediye'den bir PR çalışması daha

Belediye'den bir PR çalışması daha
Sarıyer Belediyesi, yaptığı gaflar ve müstehcen esprilerle gündemde kalan şovmen Mehmet Ali Erbil’in ismini Yeniköy’deki ‘Yunus’ sokağa vermeye hazırlanıyor.

Sürekli müstehcen esprileri ve canlı yayınlarda yaptığı gaflarla gündeme gelen şovmen Mehmet Ali Erbil, babası Saadetin Erbil’in isminin Yeniköy’deki ‘Salkım Küpe’ sokağına verilmesi için Sarıyer Belediyesi’ne dilekçe verdi. Ayrıca aynı el yazısı ile yazılan fakat Belediye Başkanı Şükrü Genç’in danışmanı Saadet Göne Ergenç’in imzasının olduğu görülen farklı bir dilekçe ile de Yeniköy’deki ‘Yunus’ sokağının isminin de Mehmet Ali Erbil Sokağı olarak değiştirilmesi talep edildi. Bu dilekçeler Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay’ın imzalarıyla meclise getirildi. Ancak mecliste AK Parti ve MHP’liler bu duruma karşı çıktı. Sarıyer Belediyesi’nin Mehmet Ali Erbil üzerinden PR çalışması olarak algılanan bu teklif imar komisyonuna havale edildi.

malierbilmeclis1_481862974.jpg

Akdağ: “İsimlerin değiştirilmesi doğru değil”
AK Parti Meclis Üyesi Hamdi Akdağ konuyla ilgili olarak “Var olan sokak isimlerinin değiştirilmesi doğru değil. Burada yaşayan birçok vatandaşımızın yazışma adreslerinde karışıklık yaşanacak. Aynı el yazısı fakat farklı imzalarla iki ayrı dilekçe ile teklif edilmiş. Bu da doğru değil” dedi.

Yüksel: “Bu kadar şehidimiz varken neden Mehmet Ali”
Konuya mecliste tepki gösteren MHP Meclis Üyesi Oğuzkan Yüksel Sarıyer Manşet'e yaptığı açıklamada ise, “Yeniköy’de iki sokağa Mehmet Ali Erbil ve babası saadettin Erbil’in adının verilmesini son derece yanlış ve gereksiz buluyorum. Sadettin Erbil iyi bir tiyatrocu ve sinemacı olabilir ama M Ali Erbil Sarıyer ve Sarıyerlilere hiç bir katkısı olmayan iz bırakmamış topluma örnek olamamış birisi.  Canlı yayınlarda belli kesimlerin inançlarıyla dalga geçen, sürekli adı kumar ve çapkınlıklarıyla anılan bir isim olarak tanınıyor. Sarıyer’de 38 tane şehidimiz varken, bu ismin gündeme gelmesi düşündürücü. Şehit aileleri oğullarının isimlerinin bir sokağa verilmesi hususunda aylarca bekletilirken, bu davranış onları da üzecektir. Eğer M. Ali ve babasının ismi bu sokaklara verilirse Sarıyerliler “Annesini unutmuşsunuz onun da adını bir sokağa verseydiniz“ diye meclisle dalga geçerler” dedi.

Sarıyerliler tepki gösterdi: “Bu bir PR çalışmasıdır”
Öte yandan belediye meclisini izleyen çok sayıdaki Sarıyerli de ilçenin bu kadar sorunu varken, Erbil’in isminin meclise getirilmesine tepki gösterdi. Sarıyer Manşet’e konuşan vatandaşlar, “Topluma kötü örnek olan, belli kesimlerin inançlarıyla dalga geçen birinin isminin bir sokağa verilmesi çok yanlış. Bu kadar basit olmamalı her verilen dilekçe meclise gelecekse o zaman herkes böyle bir talepte bulunsun. Belli ki belediye başkanı M Ali üzerinden PR çalışması yapmak istiyor. Başkana tek sözümüz magazini bıraksın işine baksın” dediler.

M.A. Erbil’in canlı yayındaki 'Alevi' gafı birçok kesimin tepkisini tepki toplamıştı
Star TV'de canlı olarak yayınlanan Çarkıfelek programında Erbil bir gafa daha imza atmış ve kullandığı bir ifade Alevileri üzmüştü. Şovmen Mehmet Ali Erbil'in programında 'Mum söndü mü yapıyoruz burada?' ifadesi tepki yaratmış ve bu gafı toplumun değişik kesimleri tarafından protesto edilmişti.

MEHMET ALİ ERBİL'DEN 'MUM SÖNDÜ' GAFI - VİDEO
MEHMET ALİ ERBİL CANLI YAYINDA KONUĞUNUN ŞORTUNU İNDİRDİ - VİDEO

Bu haber toplam 5956 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum