Belediyeden basın açıklaması

Belediyeden basın açıklaması
Sarıyer Belediyesi rüşvet operasyonu kapsamında gerçekleşen tutuklamalar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İşte Sarıyer Belediyesi'nin yapmış olduğu basın açıklaması:

Sarıyer Belediyesi’nde çalışan iki personelin tutuklandığı soruşturma hakkında bazı medya organlarında kamuoyuna eksik, yanlış ve yanıltıcı bilgiler aktarılması nedeniyle açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.
 
Bu yayınlarda ortaya atılan iddialar doğru olmadığı gibi, soruşturmanın savcılık aşamasında olması sebebiyle henüz bir iddianame bulunmamaktadır ve mahkeme süreci de başlamamıştır.
 
Soruşturma gizlilik kararı alınarak yürütüldüğünden, Başkanlığımız soruşturmanın içeriği ve detayları hakkında tam olarak bilgi sahibi olmadığından şu aşamada kamuoyuna daha fazla bilgi aktarılması mümkün değildir.
 
Soruşturma kapsamında adı geçen her iki çalışanımız hakkında yargının vereceği kararın beklenilmesi gerekmektedir.
 
Gerçeğin ortaya çıkması için gelişmelerin hukuka uygun olarak kamuoyuna aktarılması, aksi yayınların yargısız infaz anlamına geleceği ve soruşturmada adı geçen iki personelimizin masumiyet karinelerine aykırı mağduriyetlerine neden olacağı aşikardır.
 
Belediyemiz hizmetlerinin sürdürülmesinde tüm belediye personelimiz azami gayret göstermeye devam etmekte olup, Sarıyer Belediye Başkanlığımız hukuki sürecin sağlıklı yürütülmesi ve sonuçlanması hususunda yüce yargımıza her türlü katkı ve desteği verecektir.

Bu haber toplam 1158 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT