Belediyede kongre kıyımı başladı

Belediyede kongre kıyımı başladı
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kongre hesaplaşmasına başladı. Genç’in desteklediği İlçe Başkan Adayı Cemal Yeğin’i desteklemeyen belediye çalışanı işten atıldı.

Olaylı geçen CHP Sarıyer İlçe Kongresi geride kaldı ancak belediye kanadında hesaplaşma bitmedi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in desteklediği İlçe Başkan Adayı Cemal Yeğin’i desteklemeyen belediye çalışanı işten atıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde taşeron firmada işçi olarak çalışan Hicabi Alkış’a “Kongrede taraf oldun” denilerek işine son verildi. Çok sayıda kişinin de aynı durumla karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Sarıyer Manşet Gazetesi’nin ulaştığı Sarıyer Belediyesi Basın Danışmanı Cengiz Kahraman ise işten atılmanın doğru olduğunu ancak gerekçe ile ilgili bir cevap alamadığını söyledi.

“Mehmet Deniz’i destekledin işine son verildi”
İşten atılan Hicabi Alkış Sarıyer Manşet’e yaptığı açıklamada; “Seçim sürecinde Poligon’dan delege gösterilmiştim itiraz edildiğinde de delegeliğim düştü. Benim Genel Merkez’den yana bir tarafım vardı. Doğrunun bir olduğuna inandığım için, benim yaşam biçimim buydu ilçenin yanında yer aldım. Dimdik durdum ve çok çalıştım. Ancak Salı günü sabah 8’de işe gittiğimde amirim tarafından işe çıkmayacağım ve Park-Bahçeler Müdürü Yüksel Tutak’ın benimle görüşeceği söylendi. Saat 10 gibi müdür beyin yanına gittim, kendisi ‘Sen bugünden itibaren işini bırakıyorsun” dedi. İşten atılmamın gerekçesini sorarak, “Ben hırsızlık mı yaptım, parti suçu mu işledim, çalışmadım mı” diye sordum. O da bana, “Seçimden dolayı. Mehmet Deniz’i desteklediğiniz için işinize son verildi. Yukarıdan gelen talimatı uyguluyorum, benim yapacağım bir şey yok” dedi. Ben de oradan ayrıldım” dedi.

Kongre öncesi delegeleri tehdit ettiler
Hukuki süreç başlatacağını söyleyen Alkış, “Gerekirse Genel Merkez’e kadar gideceğim. Şuanda partiye küfür edenler belediye birimlerinde çalışıyorlar. Genel Başkanımıza ağza alınmayacak hitaplarında bulunanlar şuanda görevdeler. Bizim tek suçumuz partili olmak. CHP’yi bir adım daha ileri nasıl taşıyabiliriz hesapları yapmamız nedeniyle ben işimden oldum. Benim suçum Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olmak. Ben ihale peşinde değilim, onun bunun peşinde değilim. Sadece ben bunu kabullenemiyorum. CHP’ye yakışır bir şey değil bu. Benim gibi daha birçok insan da tehdit alıyor. Seçim öncesinde delegeleri tehdit ettiler. Bunların hepsini yaşadık biz seçim öncesinde. Biz sokağa yarın yine beraber ineceğiz. Bana göre bu süreç CHP’ye büyük zarar veriyor. Yeni CHP’yi kabul edemeyenler, partiye kayyumu getirenler, partinin kapısına polisle dikenler kurultay salonunda çıkıp meydan okudular. Bunu yapanları kınıyorum. Gerekirse belediyenin önünde çadır kuracağım” dedi.

Hatırlanacağı gibi kongreye günler kala belediyede çalışan bazı CHP’li delegelerin Cemal Yeğin’i desteklememeleri halinde işten atılmakla tehdit edildikleri yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Bu haber toplam 1457 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
6 Yorum