Belediye meclisi yine karıştı

Belediye meclisi yine karıştı
Sarıyer Belediye Meclis toplantısı yine sert tartışmalara sahne oldu. AK Parti ile CHP’liler arasında yaşanan tartışmaları protesto eden MHP grubu oturumu terk etti.

Sarıyer Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk toplantısında önerge yağmuru vardı. AK Parti ve MHP’liler tarafından çok sayıda önerge verildi. Önergeler sırasında tartışmalı anlar da yaşandı. Sarıyer Manşet ’in gündeme getirdiği ve ulusal basında da geniş yer bulan Van için toplanan yardımların Sarıyer Belediyesi tarafından çöpe atılması bu kez meclis gündemindeydi. AK Parti’li Halil Canarıkan yardımların neden çöpe atıldığı ve Kilyos Tesislerinde kalan Vanlı depremzedeler için yapılan yemek ihalesi ile ilgili soru önergesi verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Canarıkan’a kürsüden cevap verdi.



Canarıkan, yardımlar neden çöpe atıldı?
Canarıkan verdiği soru önergesinde: “Bize verilen bilgilere göre, Sarıyer Belediyesi 270 kişilik deprem mağdurlarının Kilyos Sosyal Tesisleri’nde 17 Haziran’a kadar misafir kalabileceklerini söylemiştir. Ama maalesef bizleri ve misafirperver Sarıyer halkını da rahatsız eden bazı duyumlar var. Hem Van’da hem de Sarıyer’de yayınlanan yerel medyada yer aldığına göre deprem mağdurları süre dolmadan tekrar deprem bölgesine zorla gönderilmişlerdir. Ayrıca burada kaldıkları süre içerisinde vilayetten para alınmasına karşılık 3 öğün yemek verilmediğinden, gelen yardımların kendilerine verilmeyip depolarda saklandığından bahsedilmektedir. Yine Sarıyerlilerin Van’a gönderilmek üzere Sarıyer Belediyesi’ne teslim ettiği 3 çadır dolusu yardım malzemesi çöpe atıldı. Ve stadın altında bekletilen çoğu malzemenin de etkili yağışlarda suyun altında kaldığı ve yine çöpe atıldığı bilinmektedir. Bu üzücü olay da fotoğraflarıyla birlikte basına da yansıdı. Sarıyerlilerin size teslim ettiği yardım malzemelerini neden Van’a göndermediniz de göz göre göre çürütüp çöpe attınız?” dedi.



Ayber iddialara cevap verdi
AK Parti’li Canarıkan’ın sözlerine Başkan Yardımcısı Adnan Ayber kürsüde cevap verdi. Ayber, Vanlı depremzedelere Nisan ayının sonuna kadar söz verdiğini belirterek, yemek ihalesi ve çöpe atılan yardımlarla ilgili açıklamalar yaptı. Ayber kürsüdeyken, Meclis Başkan Vekili CHP’li Hüseyin Coşkun ile AK Parti’li Serpil Bağrıaçık arasında tartışma yaşandı. Bu tartışmaya diğer meclis üyeleri de dahil olunca ortalık karıştı. MHP’liler önergelerini verdikten sonra sürekli yaşanan bu tür tartışmaları protesto ederek meclisi terk ettiler.



Olaylı mecliste kim hangi önergeyi verdi, tüm detaylar yine Sarıyer Manşette olacak.

 

Bu haber toplam 1790 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT