Başkonsolosdan Genç'e ziyaret

Başkonsolosdan Genç'e ziyaret
Japonya’nın yeni İstanbul Başkonsolosu Keiji Fukuda, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i makamında ziyaret etti.

Kendisini İstanbul aşığı biri olarak tanıtan Keiji Fukuda, göreve atandığını öğrendiği andan itibaren Japonya’daki İstanbul hayranı birçok dost ve akrabasından tebrik ve kutlama mesajları aldığını söyledi. Japon halkının selam ve sevgilerini getirdiğini belirten Fukuda, Başkan Şükrü Genç’e Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşları Dr. Miyazaki için gösterdikleri hassasiyetten ve yapımı kararlaştırılan ‘Japon Bahçesi’nden dolayı teşekkür etti.

“O, bizim için canını verdi. Biz onun adına bir park yapmışız, çok mu?”
Başkonsolusun ziyaretinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Dr. Miyazaki adına yapacakları ‘Japon Bahçesi’ için teşekkür eden Fukuda’ya; “O, bizim için canını verdi. Biz onun adına bir park yapmışız, çok mu?” diye konuştu. En kısa zamanda iade-i ziyarette bulunacaklarını dile getiren Başkan Genç, beraberlerinde ‘Japon Bahçesi’nin projesini de getirip konsoloslukta bir sunum gerçekleştireceklerinin de müjdesini verdi.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir’in de katıldığı görüşmede, Türk-Japon kardeşliğinin pekiştirilmesi, ortak projeler üretilerek iki halk arasındaki bağın kuvvetlendirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı. Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir, Katsuyashi Hayashi ile başlattıkları kardeş şehir projesini yeni başkonsolos Keiji Fukuda ile sonuca ulaştırmayı hedeflediklerini, ayrıca sosyal ve ticari birçok alanda da iş birliği yapmayı ümit ettiklerini bildirdi. Özdemir’in önerilerini büyük bir içtenlik ve heyecanla karşılayan Japonya’nın İstanbul Başkonsolusu Keiji Fukuda, her konuda yardım ve iş birliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonunda Başkonsolos Fukuda, Başkan Şükrü Genç’e, Japon geleneksel motifleriyle süslenmiş bir vazo hediye etti.

Bu haber toplam 1228 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT