'Başkan kime mesaj veriyor?'

'Başkan kime mesaj veriyor?'
AK Partili Halil Canarıkan: Şükrü Genç ‘Ben Teröristim kardeşim’ diyerek farklı yerlere mesaj mı veriyor?

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in geçtiğimiz ay mecliste yaptığı konuşmada “Ramazan etkinlikleri için İstinye’deki tersane alanına izin vermediler bastık girdik” demiş, AK Partililerin “Nasıl girdiniz sayın başkan?” sorusu üzerine ise “Ben teröristim kardeşim” sözlerini kullanmıştı. Genç’in bu lafına tepki gösteren AK Parti Meclis Üyesi Halil Canarıkan, bu lafı Sarıyer’in belediye başkanına yakıştırmadıklarını belirterek, Sarıyer halkından özür dilemesini istedi.



Sarıyer halkı tedirgin oldu
Canarıkan mecliste yaptığı konuşmada, “Öncelikle Sayın Belediye Başkanımızın geçtiğimiz meclis toplantısında hem bizi hem de Sarıyer halkını tedirgin eden bir sözü oldu. “Ramazan ayında düzenlenen etkinlikler için İstinye’deki tersane alanına izin vermediler bastık girdik’ dedi. Bizim grubumuzdan bazı arkadaşların “Nasıl girdiniz sayın başkan?“ sorusuna da “Ben teröristim kardeşim” şeklindeki bir cevabı oldu” dedi.



Başkan “ben teröristim” diyerek kime mesaj verdi?
‘Ben teröristim’ cevabını Sarıyer’in belediye başkanına yakıştırmadıklarını söyleyen Canarıkan, “Sayın başkanın bu lafının kamuoyuna yansımasından sonra Sarıyer halkında da belediye başkanına karşı bir tedirginlik başladı. Vatandaşın kafasında haklı olarak “Acaba başkan bir yerlere mesaj mı gönderiyor” sorusu var. Kimsenin Sarıyer halkını böyle kelimelerle tedirgin etmesine ve huzurunu bozmasına hakkı yok. Bu meclis kürsüsü bu tür yerlere mesaj verme yeri değildir. Bu konuda Sarıyer’i yöneten belediye başkanının Sarıyer’in meclisinde böyle bir lafı kullanmasını doğru bulmuyoruz. Halkın bu konudan tedirginliğini de haklı buluyor ve sayın başkanın lafını geri almasını ve Sarıyer halkından özür dilemesini istiyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT