Barış gönüllüleri Sarıyer'den geçti

Barış gönüllüleri Sarıyer'den geçti
Almanya’dan bisikletle İran’a gitmek üzere yola çıkan barış gönüllüleri Sarıyer Belediyesi’ni ziyaret etti.

Nükleer silahların yok edilmesi ve barışa çağrı yapmak için Almanya’dan bisikletle İran’a gitmek üzere yola çıkan barış gönüllüleri Brigitte Schlupp-Wick ile Wolfgang Schlupp-Hauck Sarıyer Belediyesi’ni ziyaret etti.

Sarıyer Belediyesi’nin başkan yardımcıları Recep Yel ve Seçkin Özdemir tarafından kabul edilen Brigitte Schlupp-Wick ile Wolfgang Schlupp-Hauck, “dünya ve bölge barışına yaptığı vurgu nedeniyle”  Sarıyer Belediyesi ile ilişkiye geçmek istediklerine dikkat çekti.

Wolfgang Schlupp-Hauck, görüşmede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, dünyanın her tarafında nükleer silahların tamamen yok edilmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’deki NATO üslerinde de nükleer başlıklı silahlar olduğu biliniyor. Bu nedenle İncirlik Üssü’nü de ziyaret edeceğiz. Geçtiğimiz bölgelerdeki yerel yönetimleri bu sürece dahil etmek için onları ziyaret ediyoruz.

Çünkü yerel yöneticiler bu mücadelede yanımızda olursa nükleer silahların yok edilmesi için merkezi hükümetlere daha çok baskı yapabiliriz. Daha sonra İran’ın Isfahan kentine geçerek barış yürüyüşümüzü sonlandıracağız” dedi.

RECEP YEL'DEN GÖNÜLLÜLERE TEŞEKKÜR
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel ise, Sarıyer Belediyesi’nin dünyanın her tarafında barış çabalarına destek vermek amacıyla 2 yıldan beri “Uluslararası Sarıyer Barışa Çağrı Festivali” düzenlediğini anımsatarak “Sarıyer ilçesi dünya barışına katkıda bulunan bütün barış gönüllülerinin her zaman yanında olacaktır. Belediyemizin bu konudaki hassasiyetini fark edip, bizleri ziyaret ettiğiniz çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Sarıyer Belediyesi’nin Avrupa Birliği ve Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir ise, barış gönüllüleri Brigitte Schlupp-Wick ile Wolfgang Schlupp-Hauck’a ziyaret ettikleri bütün kentlerdeki barış gönüllülerini Sarıyer Belediyesi adına gelecek yıl üçüncüsü düzenlenecek “Uluslararası Sarıyer Barışa Çağrı Festivali”ne davet etmeleri ricasında bulundu. Seçkin Özdemir, “Festivalimize katkıda bulunmanızdan büyük mutluluk duyarız” dedi.

Görüşmede Brigitte Schlupp-Wick ile Wolfgang Schlupp-Hauck, Sarıyer Belediyesi’ne “Global Zero NOW” isimli barış organizasyonunun bayrağı ile Japonya’nın Hiroşima kentine 2. Dünya Savaşı sırasında atılan atom bombası nedeniyle 25 Ekim 1955’te yakalandığı lösemi hastalığı nedeniyle 12 yaşında hayatını kaybeden Sadako Sasaki’nin 8 ay süren hastalığı sırasında kendisini iyileştireceğine inandığı için yaptığı kağıttan turnalardan hediye etti.

Bu haber toplam 1556 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT