Barbie ile Dans Koreografisi

Barbie ile Dans Koreografisi
İki adım geriye, bir adım sağa, eller havaya ve yukarı sıçra!

Barbie Sonsuz Hareket bebekleri, yılsonu gösterileri için arkadaşlarıyla birlikte bir dans koreografisi hazırlamayı planlıyor. Ancak bunun, sıradan bir dans olmasını istemiyor. Göz alıcı hareketler, esnek figürler, şaşırtıcı ve eğlenceli bir tema ile herkesin beğenisini kazanırken spor yapmanın ve esnekliğin önemini de göstermek istiyor. Bunun için senin yardımına ihtiyacı var. Farklı ve sıra dışı hareketlerle büyüleyici bir dans çıkarmak için harekete geçelim!

Kendi temasını da hareketlilik ve harekete geçmek olarak belirleyen Barbie Sonsuz Hareket, eklem yerleri her yöne oynayan özel bir tasarıma sahip. Böylelikle insan vücudunun yapabildiği hemen her hareketi bebeğimiz de uygulayabiliyor. Bu özelliği sayesinde çocuklara spor ve hareketlilik bilinci kazandırmak için onlara bu macerada eşlik etmeye gelen Barbie, ayrıca çocukların içindeki dansçı ruhu da ortaya çıkaracak. Her yöne hareket eden kolları ve bacakları, zorlu dans figürlerini başarıyla yapabilir. Ancak danstan önce iyi bir esneme ve germe egzersizi yapılmalıdır. Biz de göz kamaştıran dansımızı hazırlamaya geçmeden önce Barbie ile 15 dakikalık esneme egzersizlerimizi yapalım. Vücudumuz dans için hazır hâle gelince sırada dansımızın temasını belirlemek var. Sağlıklı bir yaşam için hareketli ve zinde bir hayat sürmek gerekir. Biz de bunu teşvik etmek ve herkese örnek olmak için Barbie gibi sonsuz hareket temasına uygun bir koreografi hazırlayalım.

barbie1.jpg

Bu dansta bol bol eğlence ve hareket var! Basit figürler, uygun bir ritimle birleştiğinde vücudumuz adeta bir enstrümana dönüşür ve ritmin duygusunu dans figürleriyle yansıtır. İnsanları harekete geçirmeyi hedefleyen bir dansta da hızlı bir ritim, ortaya harika bir gösteri çıkmasını sağlayacaktır. Hadi bakalım, şimdi dansımızı uygulamaya geçelim.

Barbie bebeklerimizi uygun şekilde konumlandırdıktan sonra onunla beraber şu hareketleri yapalım ve her hareketi videoya çekelim. Böylelikle koreografimiz tamamlandığında dans klibimiz de hazır olacak!

  • Omuz genişliğinin yarısı büyüklüğündeki adımlarla iki hamlede sağa gidelim, hafifçe çömelerek ellerimizi üç defa çırpalım
  • Ardından, ellerimizi belimize koyarak karşıya dönelim ve önce sağ, sonra sol olmak üzere 6 defa yerimizde marş adımları atalım.
  • Tekrar omuz genişliğinin yarısı kadar adımlarla baştaki hareketi, bu kez sol tarafa doğru uygulayalım ve yine ellerimizi üç defa çırpalım.
  • Hareketi tamamladıktan sonda ellerimizi belimize koyup karşıya dönelim, 6 defa marş hareketi yapalım.

    barbie2.jpg
      
  • Dansın ilk bölümünü tamamladık, ikinci bölümde biraz zıplayarak kalbimizi çalıştıralım. Bunun için ellerimizi ve bacaklarımızı uzanabildikleri kadar ileri uzatarak havada sıçrayalım, uçan bir yıldız şekli oluşturalım. Tekrar yere bastığımızda yerimizde 6 adımlık yürüme hareketi yapalım. Daha sonra aynı sıçrama ve yürüme hareketlerini bir kez daha tekrar edelim.
  • Vücudumuz da hareketlenmeye başladığına göre şimdi dans partnerimizin iki elini tutarak aynı anda zıplayalım ve yere çömelelim. Ardından aynı yöne doğru karşıya dönerek kollarımızı havaya kaldıralım. Ellerimizi havada ritmik bir şekilde çırpalım.

Şimdi tüm izleyicilerden en başa dönüp hareketleri beraber yapmayı isteyelim. Spor temalı koreografimizle vücudumuzu kıpır kıpır yapacak, kalp ve kas sağlığımızı koruyan hareketleri en eğlenceli şekilde uygulayacağız. Sizler de Barbie bebeğinizle hazırlayacağınız dansın videosunu paylaşın, dans klibinizle herkesi harekete çağırın!

Bu haber toplam 6710 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT