Balyoz eylemine sponsor oldu

Balyoz eylemine sponsor oldu
Silivri Cezaevi önünde yapılan Balyoz davası protestosunda Sarıyer Belediyesi’nin ramazanda mahallelerde kurduğu çadırların kullanılması dikkat çekti.

Balyoz davasını protesto etmek için Silivri Cezaevi’nin önünde çadır kuruldu. Sarıyer Belediyesi’nin ramazanda mahallelerde kurduğu çadırların eylemde kullanılması dikkat çekti.

Balyoz davası sanık eşlerinin oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu üyeleri ve İşçi Partililer, Silivri Cezaevi önüne çadır kurarak eylem yaptı. Çadırların üzerindeki 'Sarıyer Belediyesi' yazısı ve logosu, afişlerle kapatıldı. Konudan bilgilerinin olmadığını söyleyen Sarıyer Belediyesi yetkilileri de, "Böyle bir olayın bilgimiz dahilinde olması mümkün değil." dedi.



Ergenekon ve Balyoz davalarının görüldüğü Silivri cezaevi yanındaki duruşma salonunun önü sabah saatlerinden itibaren bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Balyoz davası tutuklu sanıklarının eşlerinin yöneticiliğini yaptığı Vardiya Bizde Platformu üyeleri ve İşçi Partililer, adliye ve cezaevi önündeki boş alana 3 çadır kurdu. Çadırların üzerinde yer alan 'Sarıyer Belediyesi' logosu ise, çadırların kurulmasının ardından bez afişlerle kapatıldı. Konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını ifade eden Sarıyer Belediyesi yetkilileri, Böyle bir olayın bilgimiz dahilinde olması mümkün değil." dedi.

Duruşma salonu önündeki eyleme katılmak için gelen kalabalığın duruşmaya da katılmak istemesi nedeni ile bina giriş kapısı önünde de yoğunluk yaşandı. Saat 11.00'de duruşma salonu önündeki otopark olarak kullanılan boş arazide kurulan üç çadırın önünde basın açıklamaları yapıldı. Tutuklu sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, eşlerini, savcı ve hakimlerin karanlık köşelere hapsettiklerini öner sürerek, "Onların fikirleriyle birlikte biz onları destekleyen laik Atatürkçü, bu ülkeye gönül vermiş insanların ruhlarını hiçbir zaman hapsedemeyecekler." diye konuştu.



Milletvekili yeminini yapmayarak dikkatleri üzerine çeken CHP İstanbul Milletvekili İsa Gök ise, hukuka ve adalete inanmadığını söyledi. Gök, Ergenekon ve Balyoz gibi darbeye teşebbüs suçunu yargılayanların, sanıkların yerinde ileride aynı koltuklarda yargılanacaklarını savundu.


(Cihan)

Sarıyer Belediyesi'nden AÇIKLAMA
Konuyla ilgili olarak Sarıyer Belediyesi açıklama yaptı. İşte o açıklama;

09 Eylül 2011 Cuma günü, Silivri Cezaevi önünde eylem yapan bir gruba Sarıyer Belediyesi’nin çadır sağladığı ve destek verdiği yönündeki basına yansıyan iddialar tamamen gerçek dışıdır. Sarıyer Belediyesi, zaman zaman amacı ve içeriği bilinen etkinliklere çadır desteği vermektedir. Ancak Silivri Cezaevi önünde yapılan eyleme herhangi bir desteğimiz olmadığı gibi, bilgimiz dahilinde kesinlikle çadır desteği de sağlanmamıştır. Belediyemiz logolu çadırların, Silivri’ye kimler tarafından ve ne maksatla kurulduğu hakkında bilgi sahibi değiliz. Bu konu hakkında gerekli incelemeler başlatılmıştır.

Bu haber toplam 1344 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT