Baltalimanı’ndan Topbaş’a çağrı

Baltalimanı’ndan Topbaş’a çağrı
Yıllardır su sorunu yaşayan Baltalimanı halkı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a çağrıda bulundu.

Yıllardır su sorunu yaşayan Baltalimanı halkı, sorunlarına çözüm bulması için Sarıyer Manşet Gazetesi aracılığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a çağrıda bulundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin arazisi üzerinde yer almasından dolayı sürekli olarak özel proje kapsamında bulunduğu söylenen Baltalimanı’nda sorunlar bir türlü çözülemiyor. Yıllardır patlayan borular nedeniyle su sorunu yaşayan mahallede yaşayan vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a çağrıda bulunarak sorunlarına çözüm bulunmasını istediler. Günlük olarak patlayan su borularının geçici olarak tamir edildiğini söyleyen vatandaşlar, “Şimdiye kadar yapılan tadilat giderleri ile mahallenin su şebekesi tamamen değişirdi. İSKi’nin de bu kadar gideri olmazdı” diye konuştular.

“İki yıldır su boşa akıyor”
Şebekede patlayan borulardan akan şebeke suyu sızıntı nedeniyle yaklaşık 2 yıldır atık su kanalına akıyor. Muhtarlık binasının hemen arkasında atık su kanalına karışan şebeke suyunun yıllardır boşa aktığını söyleyen Mahalle Muhtarı Ali Haydar Aslan, “Mahallenin bu sorununu çözmek için defalarca dilekçe verdik. Ancak sürekli mahalle  bölgesi özel proje kapsamında denilerek talebimiz geri çevriliyor. Kalıcı çözüm aramaktan ziyade günübirlik tadilatlarla idare ediliyor. Böyle olunca da astarı yüzünden pahalıya çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’tan konuya eğilmesini istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1288 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT