Balıkçılar Sarıyer’de toplandı

Balıkçılar Sarıyer’de toplandı
Su ürünleri avcılığını düzenleyen, balıkçılığın anayasası olarak tanımlanan Sirküler, Haziran ayında yeniden düzenlenecek.

Düzenleme öncesi balıkçılar Sarıyer’de toplanarak komisyon oluşturdu.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın dört yılda bir yenilediği, Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen sirküler bu yıl Haziran ayında yeniden düzenlenecek. Başta yasaklar olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya olan balıkçılar, düzenleme öncesinde toplandı. Sarıyer Belediyesi Nikâh Salonu’nda yapılan toplantıya balıkçı kooperatifleri, tekne reisleri ve çok sayıda balıkçı katıldı.



Balıkçılığın sorunlarını anlatan katılımcılar, önümüzdeki dört yıl için geçerli olacak olan yeni sirkülerde yer alması için balıkçılığın geliştirilmesi ve sorunların giderilmesi için çeşitli önerilerde bulundular. Toplantıda yasaklar başta olma üzere, trolculuk, balık boyları ve balıkçılığı sekteye uğratan birçok konu konuşuldu. Balıkçıların en çok yakındıkları konuların başında ise yasaklar geldi.



Balıkçı reisleri, İlyas Torlak, Mustafa Kokoş, Murat Kul, Emin Torlak ve İstanbul Balık Müstakilleri Kooperatifi temsilcisi Ali Güney’in konuşmacı olduğu toplantıda, önerilerin rapor haline getirilmesi için bir komisyon oluşturuldu. Balıkçıların önerileri sıralanarak, kurulan komisyon tarafından bakanlığa iletilecek.

Bu haber toplam 2797 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT