Balıkçı kentinde bayat Norveç Uskumrusu!

Balıkçı kentinde bayat Norveç Uskumrusu!
Sarıyer Belediyesi’nin balığı ile bilinen Sarıyer’de halka balıkçıların stoklarında aylarca bekletilmiş bayat Norveç Uskumrusu yerdirmesi tepki çekti.

Sarıyer Belediyesi, Atatürk Anıtı’nın önünde 'Kemençe-Horon Eşliğinde Balık-Ekmek' etkinliği düzenledi. Belediyenin otobüsleriyle mahallelerden CHP’lilerin taşındığı etkinliğe gelenlere balık ekmek dağıtıldı. Belediye çalışanlarının yoğunlukta olduğu etkinliğe balıkçıların katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Etkinliğe bir yandan organizasyon bozukluğu damga vururken, balıkçılığı ile bilinen Sarıyer’de aylarca stoklarda bekletilen bayat Norveç Uskumrusunun dağılması ise eleştiri konusu oldu. 

Balıkçı kentinde Norveç Uskumrusu! 
Belediyeyi eleştiren bazı vatandaşlar, “Etkinlik güzel olabilir ama içeriğine bakıldığında siyasetçilerin şov amaçlı yaptığı ortada. Balıkçı kentiyiz ama yaptığımız etkinlikte bile halka dondurulmuş Norveç Uskumrusu dağıtıyoruz. Bu açıdan bakıldığında Sarıyer halkına hakarettir. Sarıyer’e yakışmayan bir harekettir” diye konuştular.

sukru_genc_balikci_ic1.jpg

“Belediye Başkanı ithal balığı bıraksın, balıkçılar çarşısı sözünü tutsun”
Sarıyer Manşet Gazetesi etkinliğe katılmayan balıkçı esnafına, belediyenin yaptığı bu etkinlik hakkında düşüncelerini sordu. Balıkçılar; “Belediye başkanı önce ithal uskumruları bıraksın, 2009’da bize söz verdiği balıkçılar çarşısını yapsın. Dört yıl oldu yine seçim geldi ama Balıkçılar Çarşısı yapılmadı. Maalesef Şükrü Genç’in sözü havada kaldı. Biz o sözleri unutmadık. Başkanın sözünde durmasını bekliyoruz. Umarız kalan sürede yapar. Yapamazsa yüzümüze nasıl bakacak onu çok merak ediyoruz” diye konuştular.
 
Öte yandan İthal balıklarla ilgili konuştuğumuz Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ise yerli balık bulamadıklarını bu yüzden Norveç Uskumrusu dağıttıklarını söyledi. 

Atatürk Anıtı’nın önünde gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra, CHP İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Yıldız, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı.

Bu haber toplam 11022 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum