Bahçeköy’ün imar sorunu çözülüyor

Bahçeköy’ün imar sorunu çözülüyor
Bahçeköy’ün başına talih kuşu kondu. Yıllardır imarsızlık problemi yaşayan Bahçeköy’e imar geliyor. Gayrimenkul değerleri en az 5 kat artacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı oturumunda Bahçeköy’ün imara açılması gündeme geldi. Bahçeköy’ün 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı başkanlık teklifi olarak İBB meclisine sunuldu. Şehir Planlama Müdürlüğü’nün teklifi İmar Komisyonu'na havale edildi. Önümüzdeki günlerde meclisten geçmesi beklenen planın ardından, Sarıyer Belediyesi'nin yapacağı 1/1000’lik çalışma ile mevcut yapılar imara uygun hale gelecek ve bölge imara açılacak. Bu durum hem orada kaçak gözüken binaların yasallaşması hem de bölgenin değer kazanmasını sağlayacak.



Halil Canarıkan: “Bahçeköy’ün değeri 5 kat artacak”
Konuyla İlgili Sarıyer Manşet’e açıklama yapan AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi ve Sarıyer Belediye Meclisi Üyesi Halil Canarıkan, “Bahçeköy’deki vatandaşlarımızın özlemle beklediği imar nihayet geliyor. Vatandaşımız artık rahat uyuyarak imarlı bir yapıya kavuşmuş olacak. Burada bulunan gayrimenkuller en az 5 kat değer kazanacak. İşte AK Parti’nin farkı burada… Biz laf değil, çözüm üretiyoruz” dedi.



Gökan Zeybek: “Planları görmemiz lazım”
CHP Büyükşehir Belediye Meclisi ve Sarıyer Belediye Meclisi Üyesi Gökan Zeybek ise, “Bölge açısından olumlu bir durum. Ancak şuan nasıl bir plan teklifi var onu görmemiz gerekiyor. Yollar nerelerden geçecek, yeşil alanlar için nereler ayrılacak onu gördükten sonra önümüzdeki günlerde daha geniş bir açıklama yapacağız” dedi.

Bu haber toplam 9258 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT