Bahçeköy’de yurt protestosu

Bahçeköy’de yurt protestosu
Sarıyer Belediyesi’nin Bahçeköy’deki belediye binasını kız yurduna çevireceği haberleri orada oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Binanın önünde toplanan çok sayıdaki Bahçeköylü belediyenin bu kararını protesto ederek basın açıklaması yaptı. Belediye Başkanı Şükrü Genç’e seslenen vatandaşlar bu binanın amacına uygun kullanılması gerektiğini söylediler.

Bu kararı doğru bulmuyoruz
Binanın önünde toplanan vatandaşlar adına konuşma yapan Hatice Özdemir basın açıklamasında şunları söyledi: “Bahçeköy halkına yıllarca hizmet vermiş olan bu meydandaki eski muhtarlık binamız kapatılan belde belediyemiz tarafından yıkılarak yerine yenisi inşa edilmiştir. Bu binamızın başlıca kullanım amaçları; düğün salonu ve nikâh salonu, iki mahalle muhtarlıklarının bir araya toplanması, polis merkezinin kurulması, meslek kurslarının kurulması, sivil toplum örgütlerinin yapılanması ve 112 acil sağlık merkezidir. Bahçeköy halkının hizmetine amaçlı yapılan bu binanın Sarıyer Belediye Başkanlığı tarafından Kız Öğrenci Yurdu olarak ihale edileceği duyumu alınmıştır. Köyün merkezinde olan bu binanın Kız Öğrenci yurdu olarak kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Aynı zamanda hizmet binasının önünde bulunan çay bahçesi de bu durumda halkın kullanımına kapatılacaktır. Böyle bir uygulamanın gerçekleşmesine Bahçeköy halkı olarak itiraz ediyoruz.  Mevcut binamızın yukarıda belirttiğimiz hizmetler ile ilgili kullanılması hususunu, Sayın Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç beye arz ve talep ediyor, konunu tekrar gözden geçirilerek değerlendirilmesini istiyoruz.”

AK Parti Meclis Üyeleri Cemil Özbalta,  Osman Kabil ve MHP Meclis Üyesi Osman Güloğlu da oraya gelerek vatandaşları dinlediler.

yurticeri2321_761698825.jpg

Bu haber toplam 10251 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT