Bağış, Evyap Okulları’nın proje şenliğine katıldı

Bağış, Evyap Okulları’nın proje şenliğine katıldı
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Özel Mürüvvet Evyap Okulları’nda gerçekleştirilen proje şenliğine katılarak, ülke ve dünya genelindeki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

 

Sarıyer Kaymakamlığı ile Özel Mürüvvet Evyap Okulları tarafından ortaklaşa düzenlenen Proje Şenliği büyük ilgi gördü. Etkinliğe, Bakan Egemen Bağış’ın yanı sıra Evyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Evyap, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi Ali Düşmez, Kaymakamlığa bağlı daire müdürleri, siyasetçiler, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sarıyer Kaymakam’ı Ömer Karaman ise kalp krizi geçirdiği için proje şenliğine katılamadı.

fotogaleri.jpg

Öğrenciler bakanı çiçeklerle karşıladı
Bakan Bağış’ı Evyap öğrencileri ellerinde çiçeklerle karşıladı.  Bakan Egemen Bağış, daha sonra okulda öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından Fethi Evyap’la birlikte okulun bazı bölümlerini gezen Bakan Egemen Bağış, yabancı dil dersindeki anasınıfı öğrencilerini uzun süre izleyip başarılar diledi. Daha sonra stantları gezerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi alan Bakan Egemen Bağış, Avrupa ülkelerinde yarışmalara katılarak derece alan projelerle gururlandığını ve bu tür çalışmaların bakanlıkları tarafından da desteklendiğini söyledi. Okulu gezen Bakan Bağış, eğitime böyle kaliteli bir okul kazandırdıkları için Evyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Evyap’a teşekkür etti.
 
Okul müdürü proje şenliği hakkında bilgi verdi
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından proje şenliği programı başladı. Açılış konuşmasını Özel Mürüvvet Evyap Okulu Müdürü Nurettin Demirci yaptı. Demirci; “Her geçen gün daha iyiye ulaşma amacıyla gayret eden eğitim kadromuzun öncülüğünde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan birçoğu İstanbul geneli ulusal ve uluslararası düzenlenen proje yarışmalarında dereceye girmiş projelerin sergisi bugün burada yapılıyor. Bu projeler Avrupa Birliği projesi, matematik, fizik, kimya, sosyal bilimler, sanat, çevre gibi birçok alanda yapılan çalışmalardan oluşmaktadır. Bu proje şenliğinin bundan sonraki proje hazırlayacak öğrencilerimizi teşvik edeceğine inanıyoruz. Projelerin hazırlanmasında öğrencilerimize destek olan, onlara önderlik eden öğretmenlerimizi kutluyor ve bu çalışmalara katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

Bakan Bağış: “Böyle bir proje şenliğinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum”
Açılışta konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış; “Bugün Türkiye’ye birçok uluslararası yarışmada ödüller kazandırmış bu kadar anlamlı bir okulun proje şenliğinde bulunmaktan öğrenci kardeşlerimin ve öğretmenlerimin heyecanını paylaşmaktan ama hepsinden önemlisi Sayın Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını da getirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Burada Türkiye’nin göğsünü kabartan projeler var 
Bakan Bağış, "Gerçekten eli öpülesi öğretmenlerimizin verdiği teşvikle, eğitimle sizler Türkiye’nin göğsünü kabartan projeler ortaya koymuşsunuz. Günlük hayatımızı etkileyen birçok konuda son derece yaratıcı son derece vizyoner ve yararlı projeler ortaya koymuşsunuz. Bunları zaten uluslararası jüriler de takdir etmiş ve birçok ödülle de sizlere takdirlerini ortaya koymuş. Ama sizlere bu fırsatı veren Evyap ailesine, bu okulu kurma vizyonunu ortaya koyan Evyap kuruluşlarına ve ailesine de özellikle teşekkürü borç biliyorum" dedi.
 
Bakan Bağış: “Hükümet olarak eğitime ciddi bir destek veriyoruz”
Avrupa Birliğine üye ülkelerin Türkiye’yi gördüklerinde endişelendiklerini ifade eden Bakan Bağış,  “Bu Türkler her geçen gün zenginleşiyor, büyüyor. Ama biz Avrupa Birliği için çözüm ülkesiyiz. Biz bir anahtar ülkeyiz. Bugün Türkiye’nin en büyük gücü genç nüfustur. Bizim ortalama yaşımız 29. Ama Avrupa’nın ortalama yaşı 45. Avrupa yaşlanıyor. Biz ise dinamik bir nüfusla her geçen gün büyüyen, eğitime de çok ciddi bir destek veren hükümet anlayışıyla çok farklı bir Türkiye’nin vizyonunu ortaya koyuyoruz‘’ diye konuştu.
 
Açılış konuşmasının ardından Egemen Bağış, çeşitli yarışmalarda dereceye giren Özel Mürüvvet Evyap Okulu öğrencilerine ödüllerini takdim etti. Evyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Evyap ise Bakan Bağış’a bir plaketle teşekkür ederek karakalem çalışmasıyla yapılan portesini hediye etti.  Ödül töreninin ardından program sona erdi.

 

Bu haber toplam 12843 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum