Bağazhisar’da İslam Medeniyeti konferansı

Bağazhisar’da İslam Medeniyeti konferansı
Boğazhisar İlköğretim Okulunda Araştırmacı gazeteci İsmail Kahraman’ın “İslam Medeniyeti” konulu konferansı büyük bir beğeniyle dinlendi.

Boğazhisar İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan müzik gurubunun ezgileri ile renk kattığı programda izleyiciler gözyaşlarını tutamadılar. Araştırmacı gazeteci İsmail Kahraman  “İslam Medeniyeti” konulu konferansında herkesin tarihini bilmesi gerektiğini şu şekilde ifade etti.

* Tarihi 1. Dünya Savaşı olarak geçen 7 düvelle 7 ayrı cephede yapılan savaşlarda 1 milyona yakın Osmanlı askeri şehit olmuş, 220 bin Mehmetçik esir kamplarına düşmüştü. Balkan,Yemen ve Hicaz bölgesindeki şehitlerden haber yok.

“ Harb kopmuş” sözünü duyan Anadolu anası kurban seçtiği yavrusunu, genç gelinler eşlerini, elini saçını kınalayıp savaşa gönderdi.  Tek bir ağıt yükseliyordu.
Haydi Oğlum! Haydi Git!
Ya Gazi Ol! Ya Şehid!
Haydi Oğul! Ben Seni bugün için doğurdum
Damarımdaki kanı helal sütle yoğurdum.

Anasından bu emri alan helal süt emmiş Mehmed’ler, Osman’lar, Hüseyin’ler durur mu? Bölük bölük, grup grup koşarlar, destan yazmaya! Azgın zırhlı devlere karşı etten ve kemikten kaleler örmeye! Çalışırlardı.

Herkesin bu tarihini en iyi şekilde öğrenip geçmişinden güç alarak geleceğe güvenle bakması gerektiğini belirtmiştir. Turkistan’ an Anadolu’ya, Afganistan’da
horasan medeniyetine, Hindistandan, Kültür Tarihimizde Çinin etkisine kadar bir çok konuya değinen  araştırmacı - gazeteci İsmail KAHRAMAN “Kubbede hoş sada bırakmak için” herkesin üzerine düşeni yapmalıdır dedi.

Ayrıca Hazırladıkları başarılı projelerden dolayı milli eğitim müdürlüğü tarafında teşekkür belgesiyle ödüllendirilen Boğazhisar İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ömer Küçük, İbrahim Üzümcü ve Nurettin Durak belgelerini Boğaziçi İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Ahmet Ali Yıldırımdan aldılar.

Boğazhisar İlköğretim Okulu müdürü Nureddin Özdemir, uyguladıkları Dünya Ölçeğinde Üstün Nitelikli İnsan Kaynağı Yetiştirme Modeli’nin temelini oluşturan Zihinsel, Duygusal, Sosyal, Bedensel ve Ruhsal Gelişim Eğitimleri ile kendini ve tarihini iyi bilen insanlar yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bu haber toplam 1648 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT