Avukat Yaşar Ağsu kimdir?

Avukat Yaşar Ağsu kimdir?
Avukat Yaşar Ağsu'nun özgeçmişi, biyografisi...

 

 Avukat Yaşar Ağsu, beş kardeşli bir ailenin ikinci çocuğu olarak 1957’de Kars’ın Sarıkamış ilçesinde dünyaya geldi.  İlk, orta ve lise eğitimimi Sarıkamış’ta tamamladıktan sonra, 1977 Erzincan Eğitim Enstitüsü, 1981 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.
 
Eğitim hayatında olduğu gibi meslek hayatında da başarılı bir çizgi yakalayan Avukat Yaşar Ağsu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra,  avukatlık stajını Kars’ta yaptı.  Sırasıyla 1983 yılına kadar Kars SSK da ve 1985 yılına kadar Erzurum SSK da kurum avukatlığı yaptı. 1985–1991 yılları arasında Erzurum’da serbest avukatlık yapan Ağsu, 1991 yılından beri İstanbul’da serbest avukatlık yapmaktadır.
 
Baba tarafından aslen Erzurum ili Şenkaya ilçesi Bardız nahiyesinden olan Ağsu, aile olarak da Demokrat Parti ve takiben Adalet Parti geleneğinden gelmektedir. Siyasi anlamda birçok çalışmada bulunan Ağsu, 1970 yılından beri Ülkü Ocaklarında sosyal aktivitelere katıldı. 1980 ihtilal sonrası Anavatan Partisi’nde üye olmaksızın çalışarak önemli faaliyetlerine dahil oldu. Bir dönem ANAP kabinesinde bakanlık yapan Sebahattin Aras, Togay Gemalmaz ve Erzurum Belediye Başkanı Necati Güllülü ile de yakın çalıştı.
 
Siyasetin millete hizmet amacı ile yapılması gerektiğine inanan Avukat Yaşar Ağsu, Irkçı değil ancak Türk Milliyetçisi olarak Türkiye’nin önemli bir lider ülke olması gerektiğini düşünüyor. Muhafazakâr Parti kuruluşunda görev alan ve Erzurum teşkilatını kurucularından olan Ağsu, 1994 Seçimlerinde Avcılar’da MHP’nin belediye başkan adayı, 2004 seçimlerinde Sarıyer’de GP’nin belediye başkan adayı,  2007 Genel seçimlerinde ise DP’nin Kars Milletvekili adayı, 2009 yerel seçimlerinde ise Demokrat Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katıldı. 
 
Spor alanında da önemli deneyimlere sahip olan Ağsu, Erzurumspor’da yönetici olarak görev aldıktan sonra bir dönem de Kayak Federasyonu yönetiminde çalıştı. Projeleriyle Sarıyer’in temel sorunlarına kalıcı çözümler getireceğine inanan Avukat Yaşar Ağsu, 3 çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 16901 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT