Atatürk Sarıyer’de anılıyor

Atatürk Sarıyer’de anılıyor
Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Sarıyer’de de çeşitli etkinliklerle anılacak.

MHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından, 10 Kasım'da büyük önder Atatürk’ün ruhu için Mevlid-i Şerif okutulacak. Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilecek anma etkinliklerine ayrı bir anlam katacak olan Mevlid-i Şerif için açıklama yapan İlçe Başkanı Erdal Çoban, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimizin ruhu için 10 Kasım'da ilçe başkanlığımızda Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutacağız. Sarıyerli hemşerilerimizi bu özel günde aramızda görmek istiyoruz” dedi. MHP’nin okutacağı Mevlid-i Şerif, 10 Kasım Cumartesi günü ikindi namazının ardından gerçekleştirilecek.

AK Parti İlçe Başkanı Özdemir'den 10 Kasım mesajı
AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Atatürk'ün ölümünün 74.yılı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Özdemir, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 74’üncü yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz. Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir." fikrinden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem ve milli bir yas günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmekteyiz. Demokratik, laik ve çağdaş değerlerinden oluşan kişiliğindeki bütünleştirici kimliği ve bilimi kılavuz edinmiş olan anlayışı ile Atatürkçü Düşünce Sistemi, T.C. Devletini milleti ile sonsuza denk bölünmez bütün olarak yaşatacak, en büyük ateşleyici güçtür. Bu düşünce ve duygularla, ilke ve devrimlerinle hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığın uygarlık yolunda kararlı ve de istikrarlı ilerleyişimizi sürdüreceğimize, manevi huzurunda söz veriyor ve sizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz." dedi.

CHP’den kan bağışı kampanyası
10 Kasım'da ayrıca CHP İlçe Başkanlığı tarafından da ‘1 Kan 3 Can’ sloganıyla kan bağışı kampanyası gerçekleştirilecek. Kızılay Sarıyer Şubesi ile ortak yapılacak kan bağışı kampanyası Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.00'da başlayacak.

Keyf-i Meşk Musiki Topluluğu konser verecek
Ayrıca Atatürk’ü Anma Haftası çerçevesinde Sarıyer Belediyesi tarafından da Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirileceği konser organize edilecek. Keyf-i Meşk Musiki Topluluğu’nun vereceği konserde MHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Oğuzkan Yüksel de sahne alacak. Konser 11 Kasım 19.30’da Sarıyer Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak.

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT