Askerlik maaşı neden verilmedi?

Askerlik maaşı neden verilmedi?
Reşitpaşalı Bedri Yıldız'ın Sarıyer Belediyesi’ne yaptığı askerlik maaşı başvurusunun reddedilmesi meclis gündemine taşındı.

Reşitpaşa’da oturan Bedri Yıldız’ın oğlunun askere gitmesi nedeniyle Sarıyer Belediyesi’ne yaptığı askerlik maaşı başvurusunun reddedilmesi meclis gündemine taşındı.

"AK Parti'ye neden oy veriyorsunuz"
Konuyu meclise taşıyan AK Parti Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Özbalta, belediyeye başvuruda bulunan ailenin başına ilginç olaylar geldiğini belirterek, “Askerlik maaşı için belediyeye müracat eden bu ailenin evine giden bir bayan zabıta, Recep Tayyip Erdoğan afişi görünce, evde bulunan Bedri Yıldız’ın kızına ’Bu resimin burada ne işi var? Siz AK Parti’ye niye oy veriyorsunuz?’ diye konuşuyor. Bu sözler karşısında ise kızcağız gözyaşlarına boğuluyor. Zabıta, ‘Gidin AK Parti size askerlik paranızı versin’ diyerek evden gidiyor” dedi.

Özbalta, "Bu aileye neden yardım edilmedi"
3 gün sonra yapılan başvurunun reddedildiğine dair aileye bir yazı gönderildiğini ifade eden Özbalta, “Bu vatandaşın bir oğlu hapiste, bir oğlu asker, iki çocuğu da okuyor. Belediyemizin o partili bu partili diye yardımlarında ayrımı var mıdır? Asker ve şehit ailelerine yardıma bütçede yer verilmişti. Bu kişilere neden yardım edilmedi?” diye sordu.

Özbalta’ya cevap veren CHP Daimi Encümeni ve Meclis Üyesi Seyit Ali Gürkan ise encümende asker dosyalarına kendilerinin baktığını, böyle bir dosyanın önlerine gelmediğini söyleyerek, “Bize yardım yapılmadı diyen her kimse yalan söylüyor. Encümen’de böyle bir olay reddedilmedi.” dedi.

Bu haber toplam 1407 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT