Asker eşinden belediyeye sitem

Asker eşinden belediyeye sitem
2 çocuğu olduğu halde yardım talebi geri çevrilen Emine Birinci, “Eşim imam olduğu için yardım yapılmadı” dedi.

Bu haberimizle birlikte Sarıyer Belediyesi’nde asker ailelerine yapılan yardımlarda encümen üyelerinin neye göre karar verdiği yeni bir tartışmaya yol açacak gibi görünüyor. 2 çocuğu olduğu halde yardım talebi geri çevrilen Emine Birinci, “Eşim imam olduğu için yardım yapılmadı” dedi.

Kâzımkarabekir Mahallesi’nde oturan ve eşinin askere gitmesi nedeniyle2 çocuğuyla birlikte 6 çocuklu kayınbabasının yanında oturmaya başlayan Emine Birinci, Sarıyer Belediyesi’nin asker ailelerine yaptığı yardımdan faydalanmak için iki kez başvuruda bulundu. Ancak Birinci’nin talebi iki seferinde de encümen kararı ve Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın’ın imzasıyla geri çevrildi. Emine Birinci ve Kâzımkarabekir Mahallesi’nde imam olan kayınbabası Mustafa Birinci yapılan yardımlarda ayrıcalıklı davranıldığını söyleyerek olaya tepki gösterdiler. 

Emine Birinci: “Asker olan birisi maaş alır mı?”
İlk başvuruda eşinin ikinci başvuruda ise kayınbabasının maaş aldığı gerekçe gösterilerek talebi reddedilen Emine Birinci,  “Askerde olan birinin maaş alamayacağını herkes biliyor. Benim ihtiyacım olduğu için hukuki olan bu hakkımdan faydalanmak için başvuruda bulundum. Ancak ilk seferinde bana ‘Eşin maaş alıyor’ denildi.  Asker olan birinin maaş alamayacağını belirterek ikinci kez başvuruda bulundum. Bu sefer de ‘Kayınbaban maaş alıyor bu yüzden sana yardım yapamayız’ denildi.  2 çocuğum var mecburen kayınbabamın yanında oturmak zorundayım. Bu yardımın eşimin ve kayınbabamın imam olması nedeniyle bana yardım verilmediğini düşünüyorum” dedi.

“İmam olduğum için verilmedi”
İmam olduğu için gelinine yardım yapılmadığını söyleyen Mustafa Birinci, “8 nüfusa bakıyorum. Oğlum askerde olduğu için gelinimi yanıma aldım. Kalabalık olduğumuz için gelinim başvuruda bulundu. Ancak önce oğlumun sonra da benim maaş aldığım gerekçesiyle gelinimin bu talebinin geri çevrilmesinde iyi niyet olduğunu düşünmüyorum. İmam olmamız nedeniyle bu talebimiz reddedildi” dedi.

Bu haber toplam 1755 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum