Asırlık çınarı kesme girişimi!

Asırlık çınarı kesme girişimi!
Yenimahalle yolunda Sarıyer Hamamı’nın hemen önünde bulunan asırlık çınar ağacının kesileceği söylentileri esnafı tedirgin etti.

Sarıyer Yenimahalle yolundaki Sarıyer Hamamı’nın önünde bulunan asırlık çınar ağacının kesileceği iddiaları hem mahalle halkını, hem de esnafı tedirgin etti.  İddialara göre; asırlık çınarın önünde bulunduğu iş yeri sahipleri ağaçtan kurtulmak istiyor. Ve bunun için değişik girişimlerde bulunuldu. Önce budanması için esnaftan imzalar toplandı. Daha sonra ağacın binalara zarar verdiği bahanesiyle budanma olayı kesilmeye kadar gitti. Asırlık ağacın kesilebileceği ihtimallerini duyan esnaf ise bu duruma tepki gösterdi.

Sarıyer Manşet Gazetesi’ne ulaşan mahalle sakinleri: “Bizim sorunlarımızı ancak siz yansıtıyorsunuz. Bu duyum bizleri çok rahatsız etti. Asırlık çınarın kesilmesini istemiyoruz. Bunu yetkililere sizlerin aracılığı ile duyurmak istiyoruz. İşyeri sahiplerinin oduna ihtiyacı varsa aramızda para toplayıp alalım. Yazık günah değil mi asırlık çınar ağacını kesecekler? Binaya da zarar verdiğini düşünmüyoruz” diye konuştular.

Bu haber toplam 2882 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT