Ardahanlılardan muhteşem gece

Ardahanlılardan muhteşem gece
Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü Ardahan Dernekler Federasyonu’nun organize ettiği görkemli bir etkinlikle kutlandı.

Beşiktaş MKM Kültür Merkezinde yapılan geceye 2000 kişinin üzerinde bir katılım gerçekleşince yüzlerce kişide ekinliği merdivenlerde ve ayakta izledi. Gece Ardahan’ın dünden bugüne tarihçesi ve slayt gösterisi, HES Çevresel Etkileri ve Kura Nehri'nin su yatağının değiştirilerek Çoruh Nehri’ne aktarılmasının sakıncaları panelinden sonra,  yerel sanatçıların yanı sıra ünlü türkücü Güler Duman muhteşem bir konser verdi.



Uzun zamandır Kars’ın tarihiyle ilgili yoğun çalışmalarıyla bilinen Tarihçi Yazar Erkan Karagöz, Ardahan’ın bilinmeyenlerini, duyulmayanlarını ve belgelendirilmeyen tarihini anlatırken büyük bir ilgi gördü.  Etkinlikte ayrıca Türkiye Mühendis ve Mimarlar odası ile Bir Umut Derneğinden konunun uzmanları, Kura Nehri ve HES’in çevresel etkilerini anlattılar. Ardahan Dernekler Federasyonu, böylelikle uzun bir süredir Ardahan gündemini meşgul eden “KURA MASTER PROJESİ” kapsamında Kura Nehri’nin suyunun yapılacak olan Beşikkaya barajı ile Çoruh Nehri’ne aktarılmasının sakıncalarını konunun uzmanlarınca değerlendirilerek önemli bir uyarıda bulundu.

Panel bittikten sonra mikrofonda hemşerilerine hitap eden Ardahan Dernekler Federasyon Genel Bakanı Güven Doğruyol yaptığı açıklamada; “Sayın Ardahanlı hemşerilerim, Kura için herkes bir şey söyledi. Fakat bilim adamları da konuştu, doğrusunu sizlere aktardılar. Bunun üzerine kimsenin tersini söylemeye hakkı yoktur” dedi.

Doğruyol sözlerini şöyle sürdürdü: “Ardahan’ımızın sorunlarını yakinen bilen ve bunlara çözüm önerileri üretmek için çaba gösteren Federasyon Yönetimimiz, aynı zamanda Ardahan Halkını bilgilendirmek için bu yıl bir ilki deneyerek değişik bir konsept uygulamıştır. Amacımız Ardahan’ın Kurtuluş yıl dönümü münasebetiyle bazı sorunları değerlendirmek ve aynı zamanda toplumu tüm katmanlarıyla buluşturmaktır ”dedi.

Geceye katılmayan ve Dernekler Federasyona üye olmayan derneklere seslenen Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Güven Doğruyol; “Ardahan bir tanedir, her şeyi kenara bırakıp, Ardahan’ın sorunlarını çözmek için bir araya gelmek gerekir. Doğduğumuz yerin özlemiyle, Doyduğumuz yerin Şehir Kültürünü içimizde hissetmemiz gerekir. Bizleri birlik olmaktan bertaraf eden gerek hemşeri ve gerekse diğer politik insanları tesbit edip deşifre etmemiz ve bunun mücadelesini vermeliyiz. Bizlere tepeden bakan ve yok sayan mantaliteyi asla kabul etmememiz gerekiyor. Bunun içinde önce kendi aramızda birlik ve dirlik kurmamız lazım. Bizler vatandaşlarımızla sohbetlerimizde daima İyiyi, Güzeli, Doğruyu göstermek için çaba sarfetmekteyiz. Hayatımızın her alanında dedi kodu kültürü yerine çalışmamız gerekir. Hacı Bektaşi Veli derki, " Çalışan insan kötülük düşünmez. Felsefemiz bu olması lazım” dedi.  Doğruyol geceye katılan ve ilgi gösteren herkese teşekkür etti.  Aynı zamanda Sarıyer Belediyesinde çalışmakta olan Federasyon Başkanı Güven Doğruyol’un başkanlığını yaptığı bu etkinliğe Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ve Sarıyer Belediye Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Meclis üyeleri Ekrem Tekçe ve Mehmet Çakır da katıldılar.   



Güler Duman Mest etti
Etkinliğe katılan binlerce Ardahanlı Güler Duman, Mehmet Kılıç ve Erkan Ergezer ile coştular.

Doğruyol etkinliğe destek verenlere yaptığı açıklama ile teşekkür etti.
Gecemizin tertip edilmesin de gösterdikleri üstün gayretlerden dolayı Federasyon Yönetim Kurulu Üyelerine, Federasyona üye Dernek Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine, MKM’nin tahsisini yapan Beşiktaş Bld. Bşk. İsmail ÜNAL ve Özel Kalem Müdürü Selamet BAHADIR’a, Yine bizleri yalnız bırakmayan başta ARDAHAN HALKIMIZ olmak üzere, desteklerini esirgemeyen Yakup SÜT, Aytekin KAYA, Karaca Ardahan, Volkan KAYA, Koç Ardahan, Kaçkar Süt, Değirmenliköyü Kültür ve Yrd. Derneği, Selvi Konfeksiyon Erdoğan DEMİRCİ, Saim ÖZGÜR, Gürsel BALCI, Cahit KILIÇ, Copyplus Metin AKBULAK,  Petek Grup Efkan DEMİR, Permisan Perde Mahmut ŞENEL, Genfo Şans Oyunları Mahmut YILMAZ, Emek Ajans ve Matbaa Turgay ZORBA’ya müteşekkillerimizi,

Ardahan gelerek bizlere eşlik eden Hanak Bld.Bşk. Sn.Taşdemir ÇOBAN’a, KAİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya CİNİK başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri ve İşadamları Nurettin YILMAZ, Erdoğan TOK, Cemal AVCI, Turgut ACAR, Veysel ÇAMLI, Saadet KARAN’a Hoçvan Dernekler Fed. Bşk. Yakup MAVZER ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer DAĞ ve Yönetim Kuruluna, Sarıyer Ardahan Dernek Başkanı Orhan TOPÇU ve Yönetim Kuruluna, Kağıthane Ardahan Dernek Başkanı Atilla ÇELİK ve Yönetim Kuruluna, Esenyurt/Kıraç Ardahan Dernek Başkanı ve Yönetim Kuruluna, Beykoz Ardahan Dernek Başkanı ve Yönetim Kuruluna, Kartal Ardahan Dernek Başkanı Zekeriya DEDE ve Yönetim Kuruluna, Sultangazi Ardahan Dernek Başkanı Nurettin ÇUKURÇAYIR ve Yöneticilerine, Değirmenliköy, Yalnızçam, Sulakyurt, Bağdeşen, Hasköy, Kıraç, Yokuşdibi, Kartalpınar, Akyaka, Çetinsu, Kazlıköy, Derindere, Çataldere, Hanak Alaçam, Geç köyü, Koyunpınar, Avcılar, İncedere, Ortakent, Baştoklu, Yukarıaydere ve Yamçılı Köyü Başkan ve Yöneticilerine, Çıldır Eskibeyrehatun, Damlıca, Sazlısu, Akçil, Akçakale, Kenardere, Posof Dernek Yöneticisi Aslan ÖNDER,  Başkan Yardımcılarına, Meclis üyelerine, İlgenel Meclis Üyelerine, Ak Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı Adem VURMAZ, Gebze Milli Eğitim Müdürü Hakkı ÖZGÜR, B.Çekmece Mali Müşavirler Oda Bşk. Togay ÇOBAN, Akın BOZKAYA, Kadıoğlu Hastane Müdürü Şinasi ŞENEL, Sayım MAVZER, İsa YÜCAK, Alaattin KILIÇ,

Basın Mensuplarından Kura Nehri için de büyük mücadele veren Siyasal Birikim Gazetesi imtiyaz Sahibi Mustafa KÜPELİ, Doğukültür gazetesi Yusuf ŞİT, Ardahan Gündem İlyas YILDIZ, Ardahan Haberleri Özkan KARAKAYA ve gecemize gelmediği halde kalbinin bizimle birlikte çarptığını bildiğimiz Kuzeyanadolu gazetesi Fakir YILMAZ’a, SARIYER MANŞET Gazetesi ve ismini sayamadığımız tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederiz.

Bu haber toplam 7849 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT