Ardahanlılara birlik mesajı

Ardahanlılara birlik mesajı
Güven Doğruyol başkanlığında toplanan Ardahan Dernekler Federasyonu toplantısında tüm Ardahan derneklerinin aynı çatı altında birleşmeleri için mesaj verildi

Ardahan Dernekler Federasyonu Güven Doğruyol başkanlığında toplandı. Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve Ardahan Dernekleri’nin katıldığı toplantıda İstanbul’da ki Ardahanlılar birlik ve beraberliğinin yanı sıra, Ardahan’ın yerel sorunları tartışıldı. Toplantıya katılım fazla olması da gözden kaçmadı. ARDAFED’in yılın son toplantısında 40-50 dernek başkanının yanı sıra Ardahan’ın kanaat önderleri, bilim adamları, akademisyenler, gönüllülerin yanı sıra Ardahan milletvekili Ensar Öğüt katıldı.



Yaklaşık 5 saat süren toplantıda açılış konuşmasını yapan Federasyon Genel Başkanı Güven Doğruyol, Ardahan adıyla kurulmuş bütün derneklerin mutlaka federasyona üye olunması gerektiğinin altını çizdi. Doğruyol, İstanbul'da yaşayan yaklaşık 400 bin Ardahanlının ortak gaye ve çıkarlarının korunmasının tek yolunun birlik olduğunu söyledi. Doğruyol; “Biz her bir Ardahanlının hakkını korumak için yola çıktık ve onların vebalini üzerimizde hissediyoruz. Bu yüzden halkımıza karşı sevgi ve hoşgörü içinde birlik olmanın gayretini göstermekteyiz. Örgütlülüğe gelmeyen, Ardahan Federasyonu çatısı altında yer almayarak halen kendilerini STK ve dernek olduğunu iddia eden yapılar Ardahan’a ve bölgemize adeta ihanet ediyorlar. Kimsenin tek başına bu sorunlardan kurtulması ve bu ablukadan çıkmaya gücü yetmez. Bunun için birlik olunması gerektiği ve birlikten yana olmayan ve örgütlülüğün içine gelmeyen, federasyon çatısı altında yer almayan zihniyetin kendini çok iyi mukayese etmesi gerekmektedir” dedi.

'Dernekler ya Federasyon çatısı altında birleşin ya da kapatın gidin'
Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahanlıların bir an önce Federasyon çatısı altında bütünleşmeleri gerektiğinin elzem olduğunu söyledi. Öğüt, “Federasyon dâhil tüm derneklere ve başkanlara sesleniyorum; Halka hizmet için kurulmuş dernekler kimsenin egosunu tatmin etme yeri değildir. Ya dernekçiliği kuralına göre yapın veya bırakın yapabilenler gelsin ya da bu dernekleri kapatın gidin. STK alanında tam bir rezalet ve dejenere yaşanıyor buna bir an önce son verilmeli. Ardahan her şeyini kaybettikten sonra olsanız ne yazar, olmasanız ne yazar. Bunun için bir an önce federasyon çatısı altında toparlanıp Ardahanlı için hizmet edilmesi gerekmektedir” dedi.

Öğüt'ün konuşmasından sonra soru cevap bölümünde katılımcıların sorularını yanıtlayan Federasyon Başkanı Güven Doğruyol, herkese teşekkür ettikten sonra toplantıya son verildi.

Bu haber toplam 2784 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT