Ardahanlılar Taksim'i salladı

Ardahanlılar Taksim'i salladı
Ardahanlılar düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünü Taksim’de kutladı. Taksim meydanı festival alanına döndü.

 

Başkanlığını Sarıyer Belediyesi'nde şef olarak görev yapan ve 2011 Genel Seçimlerinde CHP'den Milletvekili Adayı Adayı olan Güven Doğruyol’un yaptığı Ardahan İli Dernekler Federasyonu Ardahan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. yıl dönümü nedeniyle Taksim'de yürüyüş yaptı.
 
Federasyon Başkanı Güven Doğruyol’un çağrısı üzerine İstanbul'da ki Ardahanlılar Cumartesi günü Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Aşıklar tarafından deyişler söylendi ve davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi. Daha sonra yaklaşık beş bin kişilik grup İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı’na doğru kortej yürüyüşüne geçti.

ardahan_taksim_ic2.jpg

Damal bebeği ve yöre kıyafetleri giymiş gençlerin ön saflarda olduğu kortej İstiklal Caddesi'ni "Ardahan Ardahan" sesleriyle inletti. Yürüyüş sırasında İstanbullulara Ardahan'dan getirdikleri bal, kaşar ve yöre ürünlerini ikram ettiler. Kortej bir kaç defa durarak hem halaylar çekildi ve hem de sloganlar atıldı. Taksim Meydanı’na gelince, meydan tam bir festival havasına büründü. Her yer Ardahan pankart ve afişleriyle doldu. Dernekler kendi pankart, afiş ve bayraklarıyla alandaki yerlerini aldı. Kalabalık ilk önce Federasyon Genel Sekreteri Fedayi Öztürk tarafından Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşuna davet edildi. Daha sonra günün anlam ve önemine dair konuşmasını ve basın açıklamasını yapmak üzere Ardahan İli Dernekler Federasyonu Başkanı Güven Doğruyol mikrofona davet edildi.

ardahan_taksim_ic1.jpg

Güven Doğruyol yaptığı konuşmada, “İstanbul Taksim de Ardahan'ın kurtuluşu kutlamak çok güzel. Ülkenin en kuzeyinden güneşin üşüdüğü yerden gelip Taksim Meydanı’nı hınca hınç doldurarak bu güzelliği bize yaşatan tüm hemşerilerime canı gönülden teşekkür ederim. İkliminin sert, insanının mert olduğu Serhat Ardahan’ımızın birlikteliği ve beraberliği bakımından bu günün çok önemli bir dönüm noktası oldu. Soğuk iklimin sıcak insanları bu gün buradaki birlikteliğimizde göstermektedir ki bundan böyle Serhat Şehri Ardahanlıların daha çok birbirine kenetleneceğini, dostluk ve arkadaşlık bağlarını pekiştireceğini ve daha da önemlisi Ardahan ve Ardahanlıların titri ve kişiliği ne olursa olsun hiçbir kimse tarafından yok sayılamayacak” dedi.

Bu haber toplam 9265 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum