Anlamak için gözlerini kapattılar

Anlamak için gözlerini kapattılar
Şükrü Genç görme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte gözlerine bant takıp bir süre beyaz bastonla yürüdü.

Sarıyer Belediyesi ile Altı Nokta Körler Vakfı, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü’nde görme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için bir dizi etkinlik düzenledi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, görme engellilerle empati kurabilmek amacıyla, Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın, Altı Nokta Körler Vakfı Başkanı Oya Sebük, Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Murat Demirok, meclis üyesi Seyit Ali Gürkan ve bir televizyon programında popüler olan görme engelli Evren’le birlikte gözlerine bant takıp bir süre beyaz bastonla yürüdü.

Reşitpaşa’daki Altı Nokta Körler Vakfı’nın bahçesinde gerçekleştirilen yürüyüş sonrasında Belediye Başkanı Şükrü Genç, kısa da olsa yürüyüş esnasında yanında güvenebildiği iki kişi olduğunu belirterek, “Onlara güvendim, rahattım. Ancak engelliler her zaman bu kadar şanslı olamıyor. Bu yürüyüş onları anlamak adına önemli bir deneyim oldu” dedi.

Belediye Başkanı olarak görevinin engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak olduğunun altını çizen Genç, “Bizim bakış açımız ve amacımız, geçici çözümler değil, köklü çözümler üretmek. Çarpık yapılaşmada kaldırım ve yol düzeltmekle bu iş olmaz. Bütün bir zihniyeti değiştirmek zorundayız” diye konuştu.

gormengeliceri_743410769.jpg

Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Murat Demirok ise, “Bizim önümüze engel çıkaranlar, hayatımızı zorlaştıran engelsizlerdir. Bu nedenle önce onların eğitilmesi gerekir ki engellilerin sorunlarının çözümü için çaba harcasınlar” ifadelerini kullandı.

Vakıf başkanı Oya Sebük de Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü’nün anlamına değinerek “Beyaz baston görme engellilerin bağımsızlık ve özgürlüğünün simgesidir. Onların güvenliğinin garantisidir” dedi.

Altı Nokta Körler Vakfı’nın yemekhanesinde devam eden ve 200 adet beyaz bastonun dağıtıldığı etkinliğe, İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Bilal Tamer, Altı Nokta Körler Okulu Müdürü Zuhal Karakuş ile mahalle muhtarları da katıldı.

Veysel Vardal Görme Engelliler İlk Öğretim Okulu’nun öğretmen ve öğrencilerinin de yer aldığı etkinlikte, görme engelliler yaşadıkları sıkıntıları ve deneyimleri paylaşmanın yanı sıra bir de müzik ve şiir dinletisi verdiler.

Bu haber toplam 4933 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT