Amatör spor kulüpleri yaşadı

Amatör spor kulüpleri yaşadı
Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin Sarıyer'e bağlandığı ve Sarıyer’deki 8 köyün de mahalle olduğu yasada, amatör spor kulüplerini de yakından ilgilendiren önemli kararlar var.

TBMM Genel Kurulu'nda, 13 ilin büyükşehir olmasına ilişkin tasarı kabul edilerek yasalaştı. Şişli'nin Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin Sarıyer'e bağlandığı yasada 13 İl Büyükşehir oldu. Bu illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği ile İstanbul ve Kocaeli'ndeki orman köyleri de dahil köylerin tüzel kişiliği sona erdi. Bu kapsamda Zekeriyaköy, Demirciköy, Kilyos, Uskumruköy, Gümüşdere, Garipçe, Rumelifeneri ve Kısırkaya da Sarıyer’in yeni mahalleleri oldular. Daha önceki yerel seçimlerde Sarıyer Belediyesi’ne oy kullanamayan bu köyler, bundan böyle ilçe belediyesine oy kullanabilecekler.

Belediyeler amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapabilecek
Yasada amatör spor kulüplerini yakından ilgilendiren önemli kararlar da bulunuyor. Bundan böyle Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapabilecek; yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan sporcuların yanı sıra teknik yönetici, antrenör ve öğrencilere belediye meclis kararıyla ödül verebilecek.

TBMM Genel Kurulu'ndan geçen yasa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayından sonra yürürlüğe girecek.

Bu haber toplam 1589 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT