Ali Turan Sözcü’ye manşet oldu

Ali Turan Sözcü’ye manşet oldu
AK Parti Meclis Üyesi Ali Turan Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı ihalelerle gündeme oturmaya devam ediyor.

Daha önce aldığı 46 trilyonluk ihale ile Habertürk’e konu olan Ali Turan bu kez de 20 trilyonluk yemek ihalesi ile Sözcü Gazetesi’ne manşet oldu.

İşte “Devir AKP devri, yiyin beyler yiyin” başlıklı manşet haberi:

AKP’lilere ihale yağdı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleleri AKP’lileri zengin etti. Yemek ihalesini, AKP’li meclis üyesinin oğlu aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve İdari işler Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde yemek hazırlanması ve servis edilmesi işi 7 Temmuz 2010’da ihale edildi. İhaleyi 20 milyon liraya UCS Hizmet Yönetim Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. İhaleyi alan UCS, belediyenin tüm birimleriyle birlikte İBB’ye bağlı Sosyal Tesisler’e de yemek hazırlama ve servis işi yapacak.

Bu iş ilk değil
AKP’li belediyeden ihale alan UCS firması 2004’te kurulmuş. Şirketin 5 ortağından Selim ve Fatih Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne Sarıyer’den üye seçilen AKP’li Ali Turan’ın çocukları. Diğer ortaklar da Ali Turan’ın kardeşi ve yeğeni. Ali Turan ihaleyle ilgili sorularımıza “Haberim yok” yanıtını vermekle yetindi. Gençmiş yıllarda Ali Turan’ın oğulları ve kardeşlerine ait başka şirketler de İBB’nin şirketlerinden çeşitli ihaleler almış ve bunlar kamuoyuna yansımıştı.

AKP'li Turan'a 46 milyonluk ihale!
Ali Turan daha öncede İSPARK ve İDO’dan aldığı 4 ihale ile gündeme oturmuştu. Habertürk’ün haberine göre, Turan, yeğeni, oğlu ve kardeşinin ortak olduğu şirketler, İDO ve İspark’tan 2010 yılı için tam 4 ihale daha aldı.

AKP’li Belediye Meclis üyesi Ali Turan’a ihalelerde kıyak yapıldığı iddia ediliyor. Habertürk’ün haberine göre, Turan, yeğeni, oğlu ve kardeşinin ortak olduğu şirketler, İDO ve İspark’tan 2010 yılı için tam 4 ihale daha aldı. İhalelerin toplam bedeli 46 milyon 126 bin TL. İspark, 17 Eylül 2009 tarihinde “İstanbul Avrupa Yakası Otopark İşletmeciliği İhalesi” gerçekleştirdi. İhaleye, 14 firma teklif verdi. İhaleyi 27 milyon TL bedelle Meclis üyesi Ali Turan’ın ve akrabalarının ortak olduğu Campak Temizlik Bilgi İşlem Otomasyon Sağlık Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi kazandı.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), 30 Ekim tarihimde aynı gün hem temizlik ihalesi çıktı. “2010 yılı Malzemeli Temizlik İhalesi” ne 5 şirket teklif verdi, 3’ü geçerli sayıldı. Açık ihale usulü ile Campak Temizlik şirketi 7 milyon 470 bin TL bedelle aldı. Habere göre, İDO’nun 380 özel güvenlik personelinin 12 ay süreyle çalıştırmasını kapsayan ihaleyi de Ali Turan’ın oğlu Fatih Turan ve akrabalarının ortak olduğu Global Koruma ve Güvenlik Hizmetleri adlı şirket 10 milyon 366 bin TL’ye almayı başardı. Dördüncü olarak, İspark’ın 2010 yılı için otoparklarında görevlendirilmek üzere 45 silahsız özel güvenlik görevlisi alınmasıyla ilgili için ihaleyi de Ali Turan’ın oğlu Selim Turan ile akrabalarının ortak olduğu bir diğer şirket Vira Koruma ve Güvenlik şirketi aldı.

Bu haber toplam 11290 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT