Akkuş'tan kadınlar günü yazısı

Akkuş'tan kadınlar günü yazısı
MHP Sarıyer İlçe Başkanlığı yöneticisi Emine Akkuş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan bir yazı kalem aldı.

MHP Sarıyer olarak kadınlarımızın hakkı olupta sahip olamadıkları haklarından ve özgürlüklerinden bahsetmek istiyorum.

Günümüz ve yaşam koşullarını göz önünde bulundurarak dünyadaki kadınlarımızın varlığını bir güne sığdırmamız ne kadar doğru olur.Kadın bir anne'dir.Kadın bir bebeğin dünyaya gelmesi kadın anaç'tır.Kadın'ı tarif etmek çok kolay ama kadınlarımızın çektiği yükü anlatmak ,yazmak ve çekmek çok zordur.Kadınlarımıza uygulanan töre ve töre cinayetleri , kadına karşı şiddet kadınlarımıza eğitim engeli gibi bir çok şeye mağdur durumda bırakılan kadınlarımız unutulmamalı ve bir gün değil hergün hatırlanmalıdır.

Şimdi ise Türkiye geneline baktığımızda TBMM 'de kaçtane KADIN milletvekilimiz ,Yerel'de kaçtane KADIN meclis üyemiz vardır.Kadınlarımıza verilen değer sözle değil  öz ile uygulama ile olmalıdır.MHP olarak kadınlarımıza verilen değer genel başkanımız tarafından  çok önemli olup ayrıca bunu sarıyer'de ilçe başkanımızın ise bir kadın olması bunu açıkca ortaya koymaktadır. Araştırdığım bir diğer konu ise kadınlarımızın iş bulupta çocuğunu bırakabileceği yer olmadığından dolayı işe gidemmesi İBB ve yerel belediyelerin ise bu konuda bir adım atmaması kadınlarımızın önemsenmediğini ortaya koymaktadır.Burdan MHP adına sarıyer belediyesinden semt kreşleri açmalarını ve bu şekilde kadınlarımıza ekonomik ve manevi desteklerini göztermelerini hassas olamalarını istiyoruz.Kadın heryerde durdurulmuş heryerde şiddet görmüş ve mağdur bırakılmıştır.Önce kanunlarımız kadını koruyacak sonra zorunlu eğitim ve takibi yapılacak.Hangi güç bir kadını ruh'en ve bedenen yok edebilir.Unutmayalımki kadınlarımız bir günlük ömrü olan kelebek değildir.Erkeği dünyaya getirende bir kadın'dır.

Bütün kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum. 
 
Herşey 1857 yılında başlamış. New York’ta dokuma işçisi olarak çalışan 40.000 kişinin insanlık dışı çalışma koşullarına, eşitsizliğe ve düşük ücrete karşı başlattığı grev sonrasındaki olaylarda ve akabinde çıkan yangında 129 kadın işçi can veriyor. Yüzbinler cenaze törenine katılırken, daha sonra 1910 yılında Almanya Sosyal Demokrat Parti lideri Clara Zetkin, bu yangında yaşamını yitiren 129 kadın işçi anısına 8 Mart gününün Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmasını öneriyor ve önerisi kabul buluyor. “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmasına ise 16 Aralık 1977 tarihinde Birleşmiş Milletler Örgütü’nün aldığı kararla geçilmiş. Günümüzde yer alan şekliyle 8 Mart, dünyada kadınların devam eden özgürleşme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün haline geldi.
 
MHP SARIYER İLÇE YÖNETİCİSİ
Emine AKKUŞ

Bu haber toplam 1835 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT