AK Partililer 3. Köprü inşaatını gezdi

AK Partililer 3. Köprü inşaatını gezdi
AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı yapımı hızla devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Meclis Üyeleri Halil Canarıkan, Hüseyin Coşgun ve ilçe yöneticileriyle birlikte; yapımı hızla devam eden Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan 3. Köprü inşaatının Garipçe'deki ayağını gezerek incelemelerde bulundu.

Meclis üyesi aday adayı Adnan Güven tarafından organize edilen programda; görevli mühendisler tarafından AK Partililere projenin önemi ve teknik detayları ile ilgili sunum yapıldı. Tanıtım videoları ve slayt gösterisiyle yapılan sunumda “Yavuz Sultan Selim Köprüsü”nün genişliği ve yüksekliği ile dünyanın en önemli köprüsü olacağı belirtildi. 3. köprü ve bağlantıları yolları, ana gövdenin tamamında, viyadük ve tünellerde çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü anlatan yetkililer, yapılan çalışmalar hakkında da AK Partililere önemli bilgiler sundu.

kopruic4.jpg

Amerika, Kanada’dan 3.köprüyü incelemeye geliyorlar

Yetkililer; Amerika, Kanada başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki üniversitelerden öğrenci ve akademisyenlerden oluşan grupların köprü inşaatını incelemeye geldiğini söyledi.
 

Dünyanın en yüksek kulesine sahip köprü olacak

Üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu aynı seviyede geçecek. Yüksek mühendislik ve teknoloji ürünü olacak köprü, gerek estetik gerekse teknik özellikleriyle dünyanın sayılı köprüleri arasında yer alacak. 3. Köprü üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü ve 322 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak.
 
kopruic1.jpg

Ekolojik bir proje

Ayrıca uzmanlar tarafından 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin sık sık tartışma konusu olan çevreye olan etkileri ve katkıları da anlatıldı. Projedeki viyadük ve tünellerle doğa tahribatının minimuma indirildiği vurgulandı. Viyadük ve tünellerin üzerine yapılacak olan ağaçlandırma çalışmalarıyla ekolojik bir proje olacağı belirtildi. 
 



Kesilen her 1 ağaç yerine 5 ağaç dikilecek

Yetkililer, bölge üzerinde 480 hektarlık bir alanın yola gittiğini, bu yolun üzerinde bulunan ağaçların tutarının yüzde 1,4 nitelikli ağaç, diğerlerinin makilik olduğunu söyledi. Yetkililer, “Projenin inşaatını yapan İÇTAŞ firmasının buna karşılık İstanbul’da 1400 hektarlık alanı ağaçlandıracak. 1 ağaç yerine 5 tane nitelikli ağaç dikilecek. En az 1-2 yaşındaki ağaçların bakımını ise yine 3 yıl boyunca İÇTAŞ firması üstlenecek” dedi.
 

Başkan Özdemir: “Gurur verici bir proje”

Yapılan sunumun ardından AK Partililer, proje mühendisi Mahmut Güven ile birlikte inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu. İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, “AK Parti’nin ülkemize kazandırdığı dünya çapındaki bu büyük projeyle gurur duyuyoruz. Bu kadar büyük bir projenin Sarıyer’de inşaa ediliyor olması bizi daha da sevindiriyor. Ülkemize, İstanbul’a, Sarıyer’e değer katmaya devam ediyoruz. Daha birkaç ay önce Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla birlikte temelini attığımız büyük projenin hızlı bir şekilde yükseldiğini görmek ayrı bir mutluluktur” dedi.
 
kopruic5.jpg
 
kopruic3.jpg

Bu haber toplam 9363 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum