AK Parti’den tapu açıklaması

AK Parti’den tapu açıklaması
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir: “Kasapçayırı’nda oturan vatandaşların zaten tapusu vardı. Tapu vermeyi bizden öğrensinler” dedi.

“O vatandaşların zaten tapusu vardı”
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Zekeriyaköy Kasapçayırı Mevkii’nde yaptığı tapu dağıtım töreninin ardından AK Parti basın toplantısı düzenledi. İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan, Sarıyer Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Cemil Özbalta ve İBB meclis Üyesi Ayla Serpil Bağrıaçık ile birlikte İstinye Sosyal Tesisleri’nde basına açıklama yapan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir,  “Orada oturan vatandaşların zaten tapusu var. Burada yapılan sadece 18 uygulamasıdır. Belediye başkanı yalan söylüyor. Tapu vermeyi gelip bizden öğrensinler” dedi. Özdemir konuyla ilgili bazı sorular sorarak, Belediye başkanı Şükrü Genç’ten bu soruları cevaplamasını istedi.

“Bu olay tapu verme meselesi değildir”
Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kasapçayırı’nda bugün gerçekleştirilen şey bir 18 uygulamasıdır. Hisseli parsellerin müstakil parsellere çevirme hadisesidir. Bu olay bizim dönemimizde 13 defa değişik mahallelerde gerçekleştirilmiştir. Buradan bahsedildiği gibi bütün mahallelerde anons yaptırılarak, pankartlar asılarak, on bin kişiye mesaj çekilerek bir tapu verme hadisesi değildir. Şükrü Bey’in seçim sırasında söz vermiş olduğu ‘tapularınızı vereceğiz’ sözüyle şimdi pankartlara yazdığı sözümüzü tuttuk dediği şey yakından uzaktan birbiriyle alakası yoktur.

“Buradaki vatandaşların zaten tapusu var”
Bu vatandaşların zaten tapusu var. Tapusu olan yere tapu veriyorum demekle milleti kandırmanın mantığı nedir? Burada bir yalan var. Milletle dalga geçiliyor. Sarıyer halkı aptal yerine mi konuluyor? Belediye başkanı milletin gözünün içine baka baka tapu veriyoruz diye yalan söylüyor. Sahtekârlığın daniskası yapılmaktadır.

Buradan farklı kokular geliyor
Hadiseyi daha da derinlemesine incelersek, orada vatandaşın hisseli tapusu müstakil tapuya dönüşse biz bunu da destekleriz. Buradan da çok farklı söylemler ve kokular geliyor. Vatandaşların beyanlarını ve avukat arkadaşları dinledik. Bu arada çok farklı şeyler yapılıyor. Bunları kamuoyu ile paylaşacağız ve takipçisi olacağız.

Belediye suç işledi
1994 yılında Kasapçayırı’nda 18 uygulamasını başlatan Yusuf Tülün’dür. 2005 yılında uygulamayı tekrar ele alıyor fakat vatandaşın itirazı üzerine 7 mahkemeye itiraz ile durduruluyor. 2007 sonunda 3 tane idare mahkemesi itirazın kabulüne karar verdi. 4 itiraz devam ediyor. Bitmemiş bir davada 18 uygulaması yapmak kanunen suçtur. Burada alenen Sarıyer Belediyesi suç işlemiştir. Tapusu olmayan vatandaşlara bir şeyler vaad edilmiş. Mahallede hiç yeri olmayan vatandaşlara tapu verilmiş.

tapuaciklamaicer_626653900.jpg

Hüseyin Özdemir: “Belediyenin şu sorularımıza cevap vermesini istiyoruz”
- Şu anda belediye, 18 uygulamalarını alenen askıya çıkarması gerekmektedir, bırakın askıyı maliklere şuyulandırma cetvellerini dahi vermemişlerdir. Belediyenin oradaki maliklerden bile gizlediği ne var? Şuyulandırma cetvelleri neden gizlendi?
- Vatandaşın plana itiraz etmeleri halinde yıkım yapılacağı tehdidi doğru mu?
- Bina ve tapu sahiplerinin hiç tanımadıkları mahalle dışından birilerine hissedar edildikleri doğru mudur? Burada amaç nedir?
- Orada bir vatandaş konuşturuldu. Korhan Semih Pulatoğlu adında vatandaşın beyanına bakarsanız orada arsa topladığını alenen söylüyor. Çocuklarına yatırım amacıyla arsa topladığını açıkça söyledi. 18 uygulamalarında dışarıdan biri gelip hissedar olamaz. Eğer böyle bir şey varsa ortada çok büyük bir suistimal var. Tüm bunların üzerine gideceğiz.

Tapu vermeyi gelsinler bizden öğrensinler
Ferahevler ile ilgili çalışmalar bitti. Yılbaşından sonra kaymakamlık binasının açılmasıyla birlikte Ferahevler’de caminin olduğu mahallenin tamamında tapu işlemleri bitmiştir. Biz Ocak sonu itibariyle orada görkemli bir tapu merasimi ve hükümet konağı açılışı yapacağız. Belediye-vakıf-hazineye ait olmayan yerlerini tapusunu vermek tapu vermek değildir. Biz somut konuşuyoruz.

Halil Canarıkan, “Takipçisi olacağız”
18 uygulamasıyla yapılan bu işlemde vatandaşların memnuniyetsizliği var. Bir de takip eden henüz sonuçlanmamış bir dava var. Ayrıca burada kısa zaman önce arazi toplayan bir kişinin olduğu söyleniyor. Bu kişi yıllardır orada oturan vatandaşlarımıza ortak edilmiş. Bunu araştıracağız ve takipçisi olacağız.

Cemil Özbalta, “Vatandaşların mağduriyetini meclise getireceğiz”
Bizim zamanımızda Sarıyer’de yüzlerce tapu verdik. Ama biz asla bunun reklamını yapmadık. Hisseli tapulu yerlerin 18 uygulamasından sonra kalan kısmının kendi hissesine dönme olayıdır. Vatandaşların mağduriyetini ilk mecliste gündeme getireceğiz. Devam eden mahkemeyi de başkanımızla beraber takip edeceğiz. Biz bu işin sonuna kadar peşinde olacağız.

Bu haber toplam 2592 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT