AK Parti'den Mevlana gecesi

AK Parti'den Mevlana gecesi
AK Parti Sarıyer İlçe Kadın Kolları Mevlana’nın 739. vuslat yıl dönümü dolayısı ile Şeb-i Aruz töreni düzenledi. Kuran’ı Kerim dinletisi, şiir ve semazen gösterileri geceye manevi bir hava kattı.

“Hazreti Mevlana sevginin barışın, kardeşliğin hoşgörünün sembolüdür” diyen Ak Parti Sarıyer İlçe Kadın kolları, Mevlana’nın 739. vuslat yıl dönümü dolayısı ile Sarıyer Halk Eğitim merkezinde Şeb-i aruz Töreni düzenledi. Sarıyer Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşen programa Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi Ali Düşmez, İlçe Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve birçok davetli katıldı.



Küçük; “Mevlana tüm insanlığa ışık tutmuştur”
Gecenin açılış konuşmasını AK Parti Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Küçük yaptı. Küçük, konuşmasında Hazreti Mevlana’nın tüm insanlığa ışık tutuğunu belirterek, “Mevlana Hazretleri yüzyılların mürşidi ulu bir şahsiyet insan’ı kâmil ve medeniyetimizin medarı İftiharı, bütün evrene mal olmuş evrensel bir şahsiyet, ona duyulan ilgi ve sevgi gün geçtikçe artmaktadır. Bütün insanlık, Mevlana’ya ve onun gibi ışık kaynaklarına muhtaç olduğunu daha çok hissetmektedir.  Farklı dili konuşan, farklı dine inanan, farklı kültüre sahip olan milyonlarca insan, Mevlana’nın şahsında eserlerinde insan olmanın anlam ve değerini daha iyi kavramaktadır” dedi. Küçük sözlerine şöyle devam etti: “Mevlana’nın en önemli eseri olan Mesnevi, birçok bilgi ve hikmet demetleri sunan önemli bir kaynaktır. Mesnevinin bize anlattığı insan, günümüz dünyasının muhtaç olduğu insandır. Hz Mevlana’ya göre, dünya her an yenilenmekte, hayat su gibi hep yeniye akıp gitmektedir” dedi.



Özdemir, “Manevi önderlerimize bağlı kaldıkça bu toplumda nifak olmayacak”
Programda kısa bir konuşma yapan Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ise sözlerine Mevlana’nın “Ne olursan ol yine gel” sözleriyle başladı. Özdemir, “Mevlana Hazretleri 13. yüzyıldan bu yana bize ışık tutmuş ve o ışık hala gönlümüzü aydınlatıyor. Bizi bir arada tutan İslam kardeşliği, ümmet bilinci bu toplum yüzyıllarca bu güzellik sayesinde ayakta durdu. Şu an kardeşliğimizi katletmeye çalışanlara en güzel sözü Mevlana ifade ediyor. Bu manevi önderlerimize bağlı kaldıkça bu toplumda nifakın adı olmayacak” dedi.



Konuşmalardan sonra Hafız Halil İbrahim tarafından yapılan Kuran-ı Kerim dinletisi yapıldı. Konuşmacı olarak programa katılan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’nun söyleşisinin ardından şiir ve ney dinletileri, semazen gösterisi ile de farklı bir manevi hava yaşandı.







Bu haber toplam 2467 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT