AK Parti’den açılış ve tapu şöleni

AK Parti’den açılış ve tapu şöleni
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği organizasyonla “Sarıyer Hükümet Konağı Açılışı ve Tapu Dağıtım Töreni” tam bir şölen havasına dönüştü.

Binlerce kişinin katıldığı dev organizasyon da tapusunu alan vatandaşlar büyük bir sevinçle İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın boynuna sarıldı. Topbaş “Tapuların devamı gelecek” dedi.

“Sarıyer Hükümet Konağı Açılışı ve Tapu Dağıtım Töreni” Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman,  AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, milletvekili adayları ve binlerce vatandaş katıldı.



Topbaş: “Cumhuriyet tarihinde bir ilk”
Bakanlarla birlikte Sarıyer’de tapu dağıtan Başkan Kadir Topbaş, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa Sarıyer'de tapu veriliyor. Size bugüne kadar kimler kimler söz verdi? O kadar çok ki, ancak bu bize nasip oldu. Tapuların devamı gelecek” dedi.



Şükrü Genç’e pankartlı gönderme
İBB Başkanı Kadir Topbaş konuştuğu sırada bazı vatandaşların açtığı pankart dikkat çekti. “Şükrü Genç tapu vereceğim diye atmıştı ortaya bir taş, tapuyu verdi en sonunda Kadir Topbaş” yazılı pankartı açan vatandaşlar, Topbaş’a “Sarıyer seninle gurur duyuyor” sloganları attılar.



“Aileler tapusuna kavuşmaya devam edecek”
Sarıyer Ferahevler Mahallesi’ndeki hükümet konağı meydanını dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Kadir Topbaş, Cumhuriyet tarihinde ilk defa Sarıyer'de gerçek tapu verildiğini belirterek, vatandaşlara, ''Size bugüne kadar kimler söz verdi? O kadar çok ki, ancak bu bize nasip oldu. Bugün burada 13 tane ailenin tapusunu veriyoruz, fakat işlemler tamamlandıkça diğer aileler de evlerinin tapusuna kavuşacak'' dedi.

Sözümüz asla yerde kalmaz
Muhalefetin İstanbulluları, ''Bunlar sizi buradan atacak'' diyerek korkuttuğunu dile getiren Başkan Topbaş, ''Hatta Sarıyer gibi bazı ilçelerde yerel seçimlerde bu söylemle iktidara geldiler. Fakat görüyorsunuz ki tapularınızı biz veriyoruz. Herkesin kendi evinde kentsel dönüşüm yapmasına imkan tanıyoruz. Bugün de mangalda kül bırakmayanlar var. Biz ancak yapacağımız şeyin sözünü veririz. Söz verdiğimiz şeyi de mutlaka yaparız. Sözümüz asla yerde kalmaz.” diye konuştu.



“Zamanında vatandaşlara yol gösterilmedi”
Geçmişte vatandaşların kendi evlerini yapması yerine devletin 20-30 yıllık vadelerle kira öder gibi vatandaşları konut sahibi yapması gerektiğini vurgulayan Kadir Topbaş, “O zaman bu çarpık yapılaşma, böyle riskli binalar olmazdı, Birileri, vatandaşlarımızın hiçbir bedel ödemeden bu yerlere konduğunu söylüyor. Olur mu hiç öyle şey?  Gecekondu mafyasına bedel ödemeden, köyde bağını bahçesini satmadan nasıl gelip yerleşir vatandaş. Devlet varken niçin bu gecekondu mafyasına fırsat verildi? Niçin kamunun malları menfaat aracı haline dönüştü?” şeklinde konuştu.



“İstanbul dünyaya örnek gösteriliyor”
Yerel yönetim olarak vatandaşların mutluluğu ve İstanbul’u en güzel hale getirmek için mücadele etmeyi prensip edindiklerinin altını çizen Topbaş, şunları kaydetti; “Görevde olduğumuz 7 yılda İstanbul’u dünyayla yarışan bir şehir haline getirdik. Dünya İstanbul’dan gıptayla bahsediyor.”

Hacıosman Metrosu ve Çayırbaşı Tüneli açılıyor
Halkın mutlu yaşaması için şehri en güzel hale getirmek zorunda olduklarını ifade eden Kadir Topbaş, “Göreve geldiğimizden bugüne kadar İBB olarak 39 milyar lira yatırım yaptık. Bakın Sarıyer Hacı Osman Mahallesi'ne kadar metro getirdik. Hiç hayal eder miydiniz? Yakında açılışını yapacağız. Yarın Marmaray açıldığı zaman Kartal'a, havalimanına ve istediğiniz her yere konforlu gidebileceksiniz. Sarıyer-Çayırbaşı Karayolu Tüneli’ni yakında hizmete açıyoruz. Sarıyer trafiği büyük ölçüde rahatlayacak. Ferhat’ın Şirin’e ulaşması gibi dağları delerek İstanbulluları birbirine daha kolay ulaştırıyoruz. Sarıyer’den bir tünel de Kilyos tarafına yaparak İstanbul’un Karadeniz sahilindeki köylerine daha rahat ulaşım imkânı sunacağız” şeklinde konuştu.



Çubukçu; “Hükümetimiz yerel yönetimlerin yanında”
Daha sonra konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da milletvekili seçildiği günden beri Sarıyer'deki sorunların başında hükümet binası, hastane ve mülkiyet sorununun geldiğini bildiğini belirterek, bu sorunların giderilebilmesi için belediyelerin gerekli çalışmaları yaptığını, hükümetin de yapılması gereken her türlü kanun ve değişikliği gerçekleştirdiğini söyledi.

“Bugünkü tapular büyük bir adım”
Türkiye’nin problemlerini çözebilmek için önemli adımlar attıklarını ifade eden Çubukçu, mülkiyet sorununu çözmenin kolay olmadığını vurgulayarak, “Sarıyerliler çok iyi bilecek ki özellikle arsanın mülkiyeti bir başka kuruma ait olduğunda sorunu çözme maalesef o kadar kolay olmuyor. Bu bölgede İstanbul Teknik Üniversitesine, hazineye, belediyeye ve hatta özel şahıslara ait olan sayısız problemli arsada binlerce vatandaşımız yaşıyor. Bugün burada dağıtılacak tapuların çözüm için atılan önemli adımlardan birisi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.



Dinçer; “Sosyal güvenlik merkezi açmanın mutluluğunu yaşıyorum”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ise, geçen dönem Sarıyer'in bulunduğu bölgeden milletvekili seçildiğini belirterek, hükümet konağı açılmasından büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi. Hükümet Konağındaki Sosyal Güvenlik Merkezi'nin, hizmeti vatandaşların ve özellikle de emeklilerin ayağına götürmek için yapıldığını dile getiren Dinçer, “Sarıyer Hükümet Konağı'nda sosyal güvenlik merkezi açmanın da ayrı bir huzurunu, mutluluğun yaşıyorum” dedi.



Vali Mutlu: "Merdivenlerden çıkarken bina gıcırdıyordu”
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sarıyer'in eski Hükümet Konağı'nı ilçe kaymakamını ziyarete gittiğinde gördüğünü ve o günden beri yeni bina için çalışma başlattıklarını ifade etti.  Mutlu, eski binanın 50 yıllık olduğuna işaret ederek, "Merdivenlerden çıkarken bina gıcırdıyordu. Sadece bina değil, vatandaş da inliyordu. Çünkü nüfus dairesine günde bin 500 kişi, sosyal yardımlaşma vakfına binlerce kişi giriyordu. Vatandaşlarımızın doğru düzgün nefes alacakları bir alan, oturacakları bir mekân yoktu" diye konuştu.

Sarıyer'in yeni bir hükümet konağına kavuşması çabalarının sadece vatandaşlar için olmadığını belirten Mutlu, kamu personeli çalışanların ilçe vatandaşlarına iyi hizmet sunabilmeleri için böyle bir binayı hak ettiklerini kaydetti.



Kaymakam Karaman: “Birinci sınıf bir binaya kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum”
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer'in 80 yıldır ilçe olduğunu, fakat o zamandan beri müstakil bir hükümet konağı binasına kavuşamadığını söyledi. Yeni hükümet konağı çalışmalarını çok hızlı bir şekilde bitirdiklerini bildiren Karaman, şunları kaydetti:  "Yaklaşık 9 milyon liraya mal oldu. Bu inşaatın bitmesiyle Sarıyer'deki birçok hizmet bu bina içerisinde toplandı. Yüzde 70 kamu hizmeti bu binada verilecek. Burada vatandaşımıza devletimizin şefkatli elini, güler yüzünü ulaştıracağımız, devletiyle gurur duyacağı birinci sınıf binayı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan önce Şişli'de verilen SGK, Bağkur ve sigorta hizmetlerini de vatandaşlarımız artık bu binada alacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.  Karaman, katkılarından dolayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu teşekkür plaketi takdim etti.



Vatandaşlar Topbaş’ın boynuna sarıldı
Törende konuşmaların ardından Nimet Çubukçu, Ömer Dinçer, Kadir Topbaş ve Hüseyin Avni Mutlu işlemlerini tamamlayan vatandaşlara tapularını dağıttı. Tapularını aldıkları için büyük mutluluk yaşayan vatandaşlar mutluluklarını Başkan Topbaş’a sarılarak gösterdiler. Daha sonra kurdele kesilerek Sarıyer Hükümet Konağı’nın açılışı gerçekleştirildi. Yaklaşık 9 milyon liraya mal olan Hükümet Konağı’nda Sarıyer'deki birçok hizmet bir araya toplandı. SGK, Bağkur ve sigorta hizmetler de artık bu binada verilecek.





ferahkaymakamlik12_845256773.jpg

Bu haber toplam 2532 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT