AK Parti’de kongre heyecanı

AK Parti’de kongre heyecanı
Teşkilat içerisinde ilçe başkanlığı için birçok isim konuşuluyor ancak, genel merkezin mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ile yoluna devam edeceği yönünde büyük bir eğilim var.

AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı'nda kongre heyecanı başladı. Yaklaşan kongre öncesinde teşkilat içerisinde ilçe başkanlığı için birçok isim konuşuluyor ancak, genel merkezin mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ile yoluna devam edeceği yönünde büyük bir eğilim var.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan delege seçimlerinden sonra en geç 2-3 ay içerisinde ilçe kongresinin yapılacağı belirtiliyor. Kongre öncesinde kulislerde başkanlık için belli kişilerin isimleri dolaşmaya başladı. Özellikle 2014 yerel seçimlerinde Sarıyer’den belediye başkan adaylığı düşünen belli çevreler, kendilerine yakın belli isimleri öne sürüyor. Ancak yine de son sözü genel merkez söyleyecek.

12 Haziran Özdemir’in şansını arttırdı
AK Parti’nin 12 Haziran genel seçimlerinde Sarıyer’de gösterdiği başarı ve CHP ile aradaki farkı kapatması Hüseyin Özdemir’in şansını arttırdı. Özdemir ve ilçe yönetiminin 12 Haziran’daki başarısı hem AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan hem de AK Parti Genel Merkezi’nden tam puan aldı. Özellikle Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in birçok yerde başarısından dolayı Sarıyer İlçe Teşkilatı'nı tebrik edip övgüler yağdırması da genel merkezin Sarıyer’den memnun olduğunu gösteriyor.

2009 yerel seçimlerinde Sarıyer’i CHP’ye kaptıran AK Parti, 12 Haziran’daki bu çıkışını devam ettirmek istiyor. Bu çıkışla birlikte ümitlenen AK Parti’nin 2014’te belediyeyi geri kazanmak için yoğun bir çalışma içerisine gireceği ve bu nedenle deneyim kazanan Hüseyin Özdemir ile yoluna devam edeceği belirtiliyor. 

AK Parti’nin kongre süreci ve öne çıkan isimleri aktarmaya devam edeceğiz...

Bu haber toplam 1483 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum