AK Parti STK’larla buluştu

AK Parti STK’larla buluştu
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

AK Parti Pazar günü İstinye’deki Sosyal Tesisler’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Toplantıya katılan, yöresel dernekler, mahalle dernekleri, amatör spor kulüplerinin başkanları ve daha birçok sivil toplum kuruluşunun yöneticileri, İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken ve İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’e yaşadıkları mahallelerle ilgili sorunlarını anlattılar. Mülkiyet sorununun ön plana çıktığı toplantıda İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, bu konudaki çalışmalarla ilgili önemli bilgiler verdiler. Özdemir: “Şehir efsanesini artık bir kenara bırakalım. Kimseyi bir yere gönderdiğimiz yok. Mülkiyet sorunu Kentsel Yerinde Dönüşümle çözülecek. Bunu da herkes bilsin” dedi.



Özdemir “Ortak amacımız daha güzel bir Sarıyer”
İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir toplantının açılış konuşmasında; “Rize’den Erzurum’a, Sivas’tan Kastamonu’ya kadar Sarıyer’de bulunan dernek başkanlarımız, güzelleştirme ve cami dernek başkanlarımız, kulüp başkanlarımız, Sarı Platform gibi geniş bir yelpazeyi içerisinde barındıran ve genel olarak proje bazlı çalışan derneğimiz aramızdalar. Sarıyer’i konuşmak istiyoruz, bundan sonraki süreçte STK’lar büyük önem arz etmektedir. Avrupa’da STK’lar çok aktif rol oynadığını biliyoruz bu bizim ülkemizde de zamanla oturacaktır. Hepimiz daha güzel bir Sarıyer, daha güzel bir Türkiye için hizmet ediyoruz. Ondan dolayı birlikte uzlaştığımız çok nokta var” dedi.

“Verdiğimiz sözleri tuttuk”
AK Parti’nin 2002’den itibaren Sarıyer’e verdiği sözleri bir bir yerine getirdiğini vurgulayan Özdemir, “AK Parti sizlerin oyları ile hizmete başlayarak gerçekten güzel işlere imza attı. Bizim taahhüt ettiğimiz çok sayıda proje vardı bunların hepsini gerçekleştirdik” diye konuştu.



Ahmet Baha Öğütken: “Sorunların takipçisi olacağım”
İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken ise: “Bizim ülkemiz neden daha farklı bir ortamda yaşamasın diyerek 2002’de hizmete başladık. Aradaki farkı herhalde sizler de gözlemliyorsunuz. Birlik ve beraberlikle ülkemizi 2023’e başarıyla taşıyacağız. Türkiye artık güçlü bir ülke, sözü dinlenen bir ülke. Ondan dolayı herkes bize karşı yaptıklarını düşünecek ve ona göre adımlarını atacak. Daha önce muhtarlarımızla birlikte bir toplantı daha yaptık, mevcut sıkıntılarını aldık, dinledik. İlgili bakanlara, ilgili bakan yardımcılarına sorunları ilettik bunların da çözümü konusunda takipçisi olacağız” dedi.



Hüseyin Özdemir: Mülkiyet sorunu Kentsel Yerinde Dönüşümle çözülecek
Bir dernek başkanının kentsel dönüşümle ilgili sorusunu yanıtlayan Özdemir, “Mülkiyetle alakalı sorulara cevap olarak, bizi buradan kovacaklar şehir efsanesini artık bir kenara bırakalım. Kimseyi bir yere gönderdiğimiz yok. Muhalefet partileri bu konuları kaşıyarak siyaset malzemesi yaptılar. Bu dedikodunun bir örneği bir emsali yok. Biz ısrarla yok dememize rağmen bu dedikodularla gündem yaratılmaya çalışılıyor. İstanbul’da 14 tane ilçeden bahsediliyor bunların içerisinde Sarıyer yok. Sarıyer zemini en sağlam ilçelerden bir tanesi. Biz diyoruz ki dönüşümle alakalı Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir hükümet Sarıyer’de tapu vermiştir. Vakıf, milli emlak ve büyükşehir arazilerinde örnek çalışmalar yapıldı. Biz şuanda kentsel yerinde dönüşüm örnek uygulaması yapacağız. Biz Derbent gibi Kars Mahallesi gibi kangrenleşen sorunları çözmek istiyoruz. Biz neden insanlarımızı başka bir yere göndermek isteyelim ki? Böyle bir şey olabilir mi? Biz ahlaklı siyaset yapıyoruz. Hiçbir konuda yalpa yapmıyoruz, hiçbir sözümüzden caymıyoruz. Gönlünüz rahat olsun, Sarıyer’den hiç kimseyi gönderme gibi bir niyetimiz yok. Biz KÖYDES projesiyle suyu olmayan köylünün problemini çözdük. Asfaltsız köy bırakmadık. Şuanda devlet köylerin meydan düzenlemesini yapıyor” dedi.

Amatörlerden destek çağrısı
Toplantıda sorunlarını anlatan amatör spor kuluplerinin başkanları Sarıyer Belediyesi'nden hiçbir şekilde ekonomik destek alamadıklarını, kulüplerin zor şartlarda olduğunu belrittiler. Kireçburnu Spor Kulübü Erkan Kalender, "Bizim amatör kulüpler olarak çok sıkıntılarımız var. Saolsunlar Ali Düşmez Bey bize çok imkan sunuyorlar. Tüm sıkıntılarımızı biz kendisine iletiyoruz. Amatör kulüpler olarak sıkıntımız çok. Biz Sarıyer Belediyesi’nden bir katkı almıyoruz. Voleybole trilyonlarca para harcanırken amatör spor kulüplerine bir kuruş yardım yapılmıyor. Biz bu sıkıntıları Ali Başkan'a iletiyoruz, umarım bu sıkıntılar en kısa zamanda sona erer." dedi.

Toplantıda İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken ve AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’in yanı sıra, İl Genel Meclis Üyesi Ali Düşmez, Belediye Meclis Üyeleri İsmail Bülbül ve Cemil Özbalta da hazır bulundular.

Bu haber toplam 1713 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT