AK Parti o protokole karşı çıktı

AK Parti o protokole karşı çıktı
Selçuk Bozkır; “Belediyenin tek amacı TMMOB’ye rant sağlamak”

AK Parti Grubu, Sarıyer Belediyesi’nin Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile yapacağı protokolün vatandaşa ekstra yük getireceğini savunarak karşı çıktı. AK Partili Selçuk Bozkır, “Belediyenin tek amacı odaya rant sağlamak” dedi.

selcuk_bozkir_sariyer-tmmob.jpg

Sarıyer Belediye Meclisi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği TMMOB’ye bağlı İstanbul Şubeleri arasında “Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü” yapılması için Belediye Başkanı Şükrü Genç’e yetki verdi. Bu protokolün vatandaşa ekstra bir yük getirdiğini savunan AK Parti grubu ise karşı çıktı. Bu protokolün vatandaşın lehine olmadığını belirten AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Bozkır, Sarıyer Belediyesi’nin amacının sadece TMMOB’ye rant sağlamak olduğunu söyledi.

Belediyenin tek amacı TMMOB’ye rant sağlamak
Belediye meclis toplantısında söz alan Bozkır, “Belediyeler vatandaşın lehine süreç yürütmek ve üzerine yük getirmemek düşüncesinde olması gerekirken, görüyoruz ki Ayazağa planlarının onaylanması gerçekleşmeden siyaseten bir yerlere rant sağlamak adına hemen aksiyonlar başlamış. Türkiye’de tamamen siyaseten hareketler yapan meslek odaları yine CHP’li belediyeler marifetiyle beslenmeye devam etmiştir. Ne gariptir ki 7 yıldır Sarıyer de belediye olan bu yönetim beklemiş ve büyük emeklerle çıkarmaya çalıştığımız Ayazağa planları arifesinde resmen bir yerlere rant sağlamak adına bu gereksiz süreci gündeme getirmiştir. Belediye teknik ekipleri, yapı denetim firmaları ve büyük projelerde ayrıca müşavirlik firmaları olduğu halde vatandaşların tekrar bunlar yetmez git odayı da memnun et sürecine sokulması hangi belediyecilik sorumluluğuna sığar?” dedi.

Vatandaşa ek yük getirmeyin 
Protokolü tek tek okuduğunu ve belediyenin yapması gereken işleri belediye yaparken, ayrıca bir de meslek odaları üzerine işler yıkmaya çalışıldığını söyleyen Bozkır, “Bu işler için ücretlendirme yaparak vatandaşın parasını arka bahçe odalarına peşkeş çekmek amacı güdülmüştür. Gelin yol yakınken ve Sarıyer’de dönüşüm süreci yeni başlayacakken vatandaşa ek yük ve bürokratik engel getirmeyin” diye konuştu.

Bozkır, TMMOB’yi böyle eleştirdi
Şu andaki meslek odalarının görüşlerini ilkokul çocuklarının bile gayet rahat bildiğini vurgulayan Bozkır, TMMOB’yi “Köprü istemezler ama trafik de istemezler. Baraj istemezler ama susuzluk da istemezler. Otoyol istemezler ama konforsuz tıkanık yollar da istemezler. Havaalanı istemezler ama uçaklar rötar yapsın da istemezler. HES istemezler ama elektrik kesintisi de istemezler. Radyasyon istemezler, toz istemezler, çamur istemezler, vs vs. Liman istemezler ama deniz taşımacılığı gelişmemesini de istemezler. Gecekondulaşma istemezler ama dönüşüm projeleri de istemezler. Bunlar tamamen ideolojik davranıp, yapılan her türlü icraata karşı çıkan, sürekli bir istemezük madunda hareket ediyorlar” diyerek eleştirdi.

 

Bu haber toplam 5224 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT