AK Parti muhtarlarla buluştu

AK Parti muhtarlarla buluştu
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı ve 2.Bölge Milletvekili Ahmet Baha Öğütken Sarıyer’in mahalle ve köy muhtarlarıyla biraraya geldi.

Fuatpaşa Oteli’nde düzenlenen toplantıya AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, 2. Bölge Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydoğan Cevahir, Sarıyer Belediye Meclis Üyesi İsmail Bülbül, AK Parti Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yayla ile mahalle ve köy muhtarları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydoğan Cevahir, Sarıyer’de yaşanan sorunları konuşmak için bu toplantıyı düzenlediklerini belirti.



Aydoğan Cevahir’den sonra söz alan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ise, Sarıyer’de hükümeti ve büyükşehiri temsil ettiklerini belirterek büyük çaplı projelerde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Özdemir, 2. Bölge Milletvekili Ahmet Baha Öğütken’in yereldeki problemleri çok iyi bildiğini, muhtarların Öğütken'e çok rahat bir şekilde ulaşıp sorunlarını paylaşabileceklerini söyledi.



SARIYERLİLERİN YAŞAM STANDARDINI YÜKSELTECEĞİZ
Sarıyer’de bir iz bırakmak adına söz verdikleri projeleri bitirmek ve Sarıyerlilerin yaşam standardını yükseltmek için mücadele ettiklerini belirten Özdemir yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Hükümet Konağı’mızı birlikte açtık. Metro Hacıosman istasyonumuzu açtık, Sarıyer’imizin alternatif ikinci meydanı haline getirdik. Tünelin de yılbaşına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Hacıosman tarafında çalışma istenildiği şekilde bitirilecek ancak Maden kısmında ise alternatif bir çalışma yapıldığı için o bölge faaliyete girmeyecek ve biz talihi yolları düzenleyerek bu hizmeti açmış olacağız. Hastane ile alakalı seçimde bazı taahhütlerde bulunmuştuk. Bürokrasi çoğu zaman önümüzü maalesef tıkıyor. Orada TOKİ ile takip ettiğimiz süreçte ihale kurumuna evrak gönderildikten sonra bir sıkıntı doğdu. Zemin etüdü çalışmalarında tarihi eser statüsünde mahsen bulunduğundan dolayı projeye Anıtlar Kurulu el koydu, çalışma durduruldu. Sağlık Bakanımızla yaptığımız görüşmelerde bu hususun yılbaşına kadar halledileceği konusunda söz aldık. Bu sadece bir gecikmedir, sözümüz var biz bu taahhütlerimizi yerine getireceğiz. Seyrantepe’de yapılan hastane inşaatımız sürüyor. Marina projemizde İstinye’de müteahhit çalışması başladı. Tarabya ve İstinye’de yapılanacak marinaların turizmi canlandıracağını düşünüyoruz. Bu da Sarıyer’in bir şekilde kurtuluşu olacaktır.



ÖĞÜTKEN: HER ZAMAN MUHTARLARIMIZIN YANINDAYIM
Van depremi ve terör olayları ile ilgili görüşlerini aktararak söze başlayan Öğütken ise, bürokrasi konusunda yaşanılan sıkıntılara değinerek “Kendi çıkardığımız kanunların esiri oluyoruz” dedi ve bu hususun aşılması gerektiğini belirtti. Öğütken, “Sarıyerimiz hızla değişiyor. Hükümet ayağında ben birebir yanınızda olduğumu belirtmek istiyorum. Üzerime düşen ne varsa her konuda size yardımcı olmaya hazırım” diyerek cep telefonu ve iletişim bilgilerini Sarıyerli muhtarlar ile paylaştı.



MUHTARLAR SORUNLARINI ANLATTI
Toplantıya katılan muhtarlar ise tek tek mahalle ve köylerinde yaşadıkları sıkıntıları paylaşırken, Milletvekili Ahmet Baha Öğütken ve İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir muhtarları dikkatle dinleyerek sık sık not aldı. Öğütken toplantı sonunda Sarıyer Köy ve Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Sarıuçak’a İstanbul silueti bulunan camdan bir küre armağan etti.

Bu haber toplam 5676 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT