AK Parti harekete geçti

AK Parti harekete geçti
AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı Reşitpaşa Mahallesi’nde bulunan İTÜ arazisi ile İBB arazisinin takası için harekete geçti.

İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’den talimatı alan AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan, bölgede yaşayan vatandaşların sorunlarını çözmek için, Büyükşehir Belediyesi’nin arazileri ile İTÜ’nün arazilerinin takası için çalışmalara başladı. Canarıkan, “Vatandaşlarımızın bu sorununu çözmek için büyük uğraş içerisindeyiz. Yakında önemli bir sonuca ulaşacağımızı düşünüyorum. Gerekli çalışmalar başladı hiç kimse merak etmesin.” dedi.

Takas için çalışmalar başladı
12 Mart 2010 tarihinde İBB’nin, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne yazdığı dilekçede, İçerisinde üniversitenin tesisleri ile kampus alanının bulunduğu İBB arazisi ile Reşitpaşa Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti İTÜ’de olan arazilerin takası talep edildi. İTÜ takasa sıcak baktığı takdirde İBB’nin 13 parsel arazisi ile İTÜ’nün 3 parseli değiştirilecek. Böylece üniversitenin arazisi üzerinde oturan vatandaşların da mülkiyet sorunu çözülmüş olacak. Bu konuda harekete geçen AK Parti’li Canarıkan, gerekli görüşmeleri yaparak sorunu çözmeye çalışıyor.

ituibbharitaiceri_840349354.jpg

“Takas için büyük uğraş içerisindeyiz”
Bu konuda İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir tarafından görevlendirilen İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan, “Vatandaşlarımızın bu sorununu çözmek için büyük uğraş içerisindeyiz. Yakında önemli bir sonuca ulaşacağımızı düşünüyorum. Halkımız bunu çok iyi biliyor. Sarıyer’de CHP’li belediye olsa da sorunları yine biz çözüyoruz. Biz olmazsak, çabalarımız olmazsa vatandaş 5 yıl boyunca sorunlarla boğuşacak. Ama bu konuda şikâyetçi değiliz her zaman halkımızın yanındayız. Bizim işimiz sorun çözmek ve halkımıza hizmet etmektir. Bu yüzden siyaset yapıyoruz. Ama nedense sayın başkan bizim Sarıyer’in sorunlarını çözmemizden rahatsız. ‘Beni engelliyorlar’ diyip duruyor. Biz engellemekten ziyade yardımcı oluyoruz. Sarıyerlinin sorunlarını çözmek için elimizden gelen tüm çabalarımızı seferber ediyoruz” dedi.

Zeybek’in açıklamaları talihsiz
CHP Meclis Üyesi Gökan Zeybek’in bir yerel sitede yer alan “İTÜ Rektörünü AKP’li Cumhurbaşkanı atadı isterlerse rahatlıkla ikna edebilirler” sözlerine ise Canarıkan şu cevabı verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımız atamaları yaparken kişilerin görüşlerine ya da hangi partiye mensup olduğuna bakmadan atama yapar. Buradaki bu açıklama talihsiz bir açıklamadır. Asıl burada sorgulanması gereken, her yerde ben ‘İTÜ mezunuyum diyip’ bu konuda hiçbir şekilde Sarıyerlilerin lehine ilişkilerini kullanmayan bir belediye başkanının olmasıdır. Sayın Şükrü Genç de sorunun çözümü için çaba harcamalıdır. Çünkü Sarıyer’in belediye başkanıdır.”

Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT