40 yıl sonra gelen huzur

40 yıl sonra gelen huzur
Ferahevler’de İBB arazisi üzerinde oturan vatandaşlar tapularını almaya devam ediyor. Yıllardır oturdukları evleri satın alan vatandaşların keyfine ise diyecek yok...

Daha önce 18 uygulamasının yapıldığı Ferahevler Mahallesi’ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazi, üzerinde oturan vatandaşlara satılmaya başlandı. Her hafta satışı peyder pey devam eden bölgede tüm satışlar tamamlandığında yaklaşık 380’e yakın hane tapusuna kavuşmuş olacak. Tapularına kavuşan vatandaşlar İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve kendilerine bu süreçte yardımcı olan Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan’a teşekkür ederken, “40 yıl sonra huzura kavuştuk” diyerek yaşadıkları büyük mutluluğu ifade ettiler.

Vatandaşlar mutluluklarını Canarıkan’la paylaştı
İhaleye girerek evlerini satın alan vatandaşlar encümen toplantısından çıktıktan sonra “Oh be, 40 yıllık tapu özlemimiz bitti, yıkım korkusundan kurtulduk” diyerek bu süreçte büyük payı bulunan ve kendilerine sürekli yardımcı olan Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan’la sevinçlerini paylaştılar.   

Canarıkan; “Sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz”
Vatandaşların bu mutluluğunu paylaşan AK Partili Canarıkan, “Vatandaşlarımızın bu mutluluğunu gördüğümüz zaman içerisinde bulunduğumuz huzur ve mutluluğu anlatmaya kelimeler yetmiyor. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi biz milletimizin hizmetkârıyız. Onların sorunlarını çözmek, onların yüzünü güldürmek bizim en büyük mutluluğumuz. Burada yaklaşık 380’e yakın ailenin mülkiyet sorununu çözdük. Bu süreçte İBB Başkanımız Sayın Kadir Topbaş, İlçe Başkanımız Hüseyin Özdemir’le birlikte çok çaba sarf ettik. AK Parti olarak verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmeye devam ediyoruz. Ve bu sözleri yerine getirmenin de büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın yanındayız onların yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Muhtar Öztürk: “Sarıyer’in diğer mahallelerine de örnek olabilir”
Bu alandaki mülkiyet sorununun çözümüyle ilgili Sarıyer Manşet’e bilgi veren Ferahevler Mahalle Muhtarı Turan Öztürk, “Bu mahalle kurulalı 40 yıl oldu. Bu kadar süredir insanlar birilerinden buraları satın alarak barınma amacıyla evlerini kurdular. Tek katlı değil birçoğu birden fazla katlı evler bulunuyor. İnsanlar hep ne zaman yıkılacak korkusuyla yaşadılar. Belediyede burada 18 uygulaması yaparak buradaki insanların tapularını alması için bir adım atmış oldu. Hem AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ‘in, hem meclis üyelerimizin hem de büyükşehirdeki yetkili kurumların takipleriyle üzerinde bulunan kişilere satış başladı.  Bu kadar büyük alanda Sarıyer’de ilk defa yapılan bir çalışma. Örnek bir çalışma bu. Bu başarılı çalışmanın Sarıyer’in diğer bölgelerinde hatta diğer ilçelerde de uygulanacağını düşünüyorum” dedi.

Vatandaşlar “40 yıl sonra huzura kavuştuk”
Sevinçleri gözlerinden okunan vatandaşlar duygularını şu şekilde ifade ettiler: “Yaklaşık 40 senedir buradayız. İlk defa karşımıza böyle bir güzel şans çıktı. Birçok iktidar geldi gitti. Tapularınızı vereceğiz dediler bizi umutlandırdılar ama umutlarımız hep boşa çıktı. İlk defa böyle bir imkân doğdu. Yıllar sonra tapu sahibi olmaktan çok mutluyuz. Tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun. Büyük bir stresten kurtulduk. Bölgede oturan vatandaşların ruh hali değişti. Herkes daha huzurlu. Adeta huzura kavuştuk.”

tapuiccc_637335578.jpg

Bu haber toplam 1399 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT