4 mahalleyi sevindiren haber

4 mahalleyi sevindiren haber
Baltalimanı Atıksu Ön Arıtma Tesisi'ne saatte 90 bin m3 kirli hava temizleyebilme özelliğine sahip "Koku Kontrol ve Giderim Sistemi" kuruldu.

Baltalimanı Atıksu Ön Arıtma Tesisi'ne saatte 90 bin m3 kirli hava temizleyebilme özelliğine sahip "Koku Kontrol ve Giderim Sistemi" kuruldu. Rumelihisarı, FSM, Baltalimanı ve Emirgan olmak üzere Sarıyer’in 4 mahallesi kokudan kurtuldu.

Kâğıthane, Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer İlçeleri'nin kullanılmış olan atıksularını arıtan Baltalimanı Atıksu Ön Arıtma Tesisi'nde atıksular sebebiyle oluşan kötü kokunun bertaraf edilmesi için "Koku Kontrol ve Giderim Sistemi" kapsamında dikey tipte 2 adet yıkama kulesinden oluşan ve paralel çalışan 2 sistem inşa edildi.  45'er bin m3ten toplamda 90 bin m3 kapasiteli sistemde koku oluşturan maddeler 2 kademede arıtılacak. Yaklaşık 2 milyon 700 bin TL'ye mal olan ve Baltalimanı Atıksu Arıtma Tesisi'nin üzerini tamamen örten sistem ile atıksular sebebiyle oluşan kötü koku arıtılarak, arıtma sırasında oluşan hava kokusuz ve zararsız bir şekilde atmosfere verilecek.



İsmail Bülbül “Sorunu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz”
AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri İsmail Bülbül ve Mehmet Çakır çalışmayı yerinde incelemek için arıtma tesisine gitti. İsmail Bülbül yaptığı açıklamada, “Bu problem 4 mahallemizi ilgilendiren çok ciddi bir sorundu. Minimum maliyetle maksimum verimli çözüm alınabiliyorsa onun altyapısı yapılma çalışması denendi ama başarılı olunamadı. Ciddi yatırıma bundan sonra geçildi. Onun için belki süreç biraz uzadı ama vatandaşın mağduriyetine biz hiçbir zaman izin vermeyiz. Mahalle teşkilatlarımızdan sürekli bize gelen sorunlardan birinin çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz ”dedi.

AK Parti olarak sözlerimizi tutuyoruz
Bülbül sözlerini şöyle sürdürdü, “FSM’de vatandaşın problemleri ve çözümü ile ilgilenen siyasi iradenin kim olduğunu vatandaşımız çok iyi görüyor. Seçim öncesi belediye başkan adayları her mahallede olduğu gibi bu mahallede de çözüm yönünde çalışma yapacaklarının sözünü verdiler. Ancak bu sözlerinin arkasında durmayı beceremediler. Sarıyer’de muhalefet de olsak verdiğimiz sözlerin arkasında durmanın rahatlığı içerisindeyiz. Yüzümüz ak bir şekilde vatandaşımızın karşısına çıkıp yaptığımız icraatları anlatabiliyoruz. FSM başta olmak üzere çevre mahallelerdeki diğer sorunları da biliyoruz her birini adım adım çözmeye gayret ediyoruz.”



Köylerin kanalizasyon ve arıtma sorunu da çözülüyor
İSKİ, Sarıyer’in köylerinde de kanalizasyon ve arıtma sitemi çalışmalarına başlıyor. Zekeriyaköy, Uskumruköy, Kilyos’a biyolojik diğer köylere de paket artıma sistemi kurulacak. İhalesi yapılan çalışma bir ay içerisinde başlayacak.

Bu haber toplam 5726 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT