3 durak için de rapor tutuldu

3 durak için de rapor tutuldu
AK Parti İBB ve Sarıyer Belediye Meclisi Üyesi Halil Canarıkan’ın çabaları sonucunda Sarıyer-Eminönü vapur hattı için rapor tutuldu.

Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcıları ile görüşüp, vapur hattının devamını sağlayan Canarıkan, vatandaşlarla birlikte ikinci kez vapur seyahati yapıp, seferlerin devam etmesi konusunda yetkili kişilerin rapor tutmasını sağladı. Canarıkan bugün de Başkan Kadir Topbaş’la görüşeceğini ve iptal edilen Büyükdere, Yeniköy ve Emirgan durakları da dahil olmak üzere Sarıyer-Eminönü hattının kalıcı olmasını isteyeceğini ifade etti.



Taksiyle vapurun hızına yetişemedi
Sarıyerlilerin ‘Direk Vapur’ olarak adlandırdığı vapurun seferlerine devam etmesi için sorumlu bir siyasetçi olarak görevini yerine getiren ve vapur konusunun peşini bırakmayan AK Partili Halil Canarıkan, dünkü vapura yetişmek için karayolu trafiğinde verdiği mücadele ile de vapurun gerekliliğini bizzat yaşamış oldu. İşyerinden Eminönü’ne gelip 18:10’da kalkan vapura yetişemeyen Canarıkan, taksiyle vapurun peşine düştü. Vapura ne Kabataş’ta ne de Beşiktaş’ta yetişebilen Canarıkan, trafik yoğunluğu nedeniyle vapuru kaçırma endişesi yaşayınca Dolmabahçe-Bomonti arasındaki tüneli kullanıp Kağıthane, Ayazağa, Maslak güzergahından İstinye’ye geldi.

Yolcuların yoğun ilgisiyle karşılaştı
Burada vapuru yakalayan Canarıkan vapurda bulunan İstanbul Şehir Hatları Operasyon Ekspektörü Selim Kandemirli ve İskeleler Şefi Nusret Ünal’la buluştu. Canarıkan vapura binerken yolcuların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İBB bürokratları rapor tuttu
Selim Kandemirli ve Nusret Ünal’ın vapur yolculuğunu rapor tutmak için yaptıklarını ifade eden Canarıkan, tutulan raporun İstanbul Şehir Hatları Turizm San. ve Tic. AŞ Genel Müdürü Süleyman Genç’e sunulacağını söyledi. Canarıkan, “Almanya’da ulaşımın büyük bölümü Ren Nehri üzerinde işleyen teknelerle yapılıyor. İstanbul Boğazı ise denizden ulaşım için çok uygun ve masrafsız. Trafik çilesi çekmek gibi bir dert de yok” diye konuştu.



CHP İlçe Başkanlığı ve Sarıplatform da destek verdi
Öte yandan Sarıyer-Eminönü arasındaki vapur seferinin iptal edilmemesi için CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve İlçe Yöneticisi Rıfat Elmas ve ilçenin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Sarıplatform Derneği de soruna sahip çıktı. İstinye’den vapura binen CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve yönetim kurulu üyeleri, vapurun görevine devam etmesi için verilen mücadeleyi desteklediklerini söyledi. Sarıplatform Derneği Başkanı Mustafa Bakır da, “Vapur seferi de Sarıyer’in bir değeridir. İlçemizin hiçbir değerinin yok olmasına izin vermeyeceğiz. Bu tür konularda her kim çaba harcıyorsa siyasi görüşü nedir diye bakmadan yanında olacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 3490 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT