24 Kasım coşkuyla kutlandı

24 Kasım coşkuyla kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resmi törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Öğretmenler günü programı daha sonra Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Kutlama etkinliklerine Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman yurtdışında olduğu için katılamazken, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Kemal Akçay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, İlçe Spor Müdürü Namık Şişman, Nüfus Müdürü Sevgi Arıkan birim ve okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Van depreminde hayatını kaybeden 75 öğretmenin fotoğrafları slayt gösterisi şeklinde gösterildi. Bu sırada duygusal anlar yaşandı.





Gültekin “Hiçbir meslekte bu kadar kayıp verilmiyor”
'Atatürk ve Öğretmen' konulu barkovizyon sunumundan sonra konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, “Bu kutsal mesleğin içinde yıllarımı vermiş bir insanım. 24 Kasım öğretmenler günü demek, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim ve bilimle ilgili görüşlerinin bütün öğretmenlerimiz tarafından benimsendiği gün demektir. Bu yüzden öğretmenlerimiz için 24 Kasım çok önemlidir. Van depreminde gencecik öğretmen arkadaşlarımız kaybettik. Yine görevleri başında kahpece katledilen öğretmenlerimiz var. Hiçbir meslekte görevini yaparken bu kadar kayıp verilmemektedir” dedi. Gültekin sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin bekası için bütün öğretmenlerimiz çalışmak zorundadır. Öğretmenlerimiz kendisini öğrencilerine unutturmamalı. Örnek davranışlarıyla kendisini öğrencisinin beynine nakşetmelidir.” Gültekin’in ardından Belediye Başkanı Şükrü Genç de yaptığı kısa konuşmada tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.





Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Öğretmenler Günü dolayısıyla gönderdiği kutlama mesajının okunmasından sonra ilçede görev yapan emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildi. Mustafa Kemal Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan orotoryum büyük beğeni topladı. Şiir ve konuşmaların yapıldığı programda resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Mesleğe yeni başlayan 64 stajyer öğretmen de Türk Bayrağı önünde yemin etti. Eksiksiz sona eren organizasyon büyük beğeni topladı.

Bu haber toplam 3432 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT