23 Nisan Sarıyer’de böyle kutlandı

23 Nisan Sarıyer’de böyle kutlandı
Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Sarıyer’de sabah saatlerinde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı.

 

Törende, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, siyasi parti ilçe temsilcileri, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktılar. Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla sona erdi.

23nisan1.jpg
 
Resmi kutlama Sarıyer İlköğretim Okulu'nda yapıldı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için resmi kutlama programı Sarıyer İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin’in konuşmasının ardından törende şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilip, halk oyunları gösterileri yapıldı.

23nisan2.jpg

Öğrenciler fidan dikti 
Sarıyer Belediyesi ile Rotary Kulübü’nün ortak yaptığı programa katılan Türk ve yabancı öğrenciler ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik Ormanı’na ağaç fidanı dikti. Uskumruköy’de yaklaşık 3 dönümlük araziye fıstık çamı, ıhlamur, söğüt, erguvan ve köknar gibi 200’e yakın 12 çeşit ağaç fidanı öğrenciler tarafından toprakla buluştu. Ağaç dikenler arasında Diyarbakır’dan gelen öğrencilerde vardı.  Törene katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, torunu Deniz Cem’le birlikte ağaç dikti.
 
Sarı Platform çocukları unutmadı
Sarıyer’in en aktif sivil toplum kuruluşu olan Sarı Platform Derneği de çocukları unutmadı. Dernek yönetimi Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde çocuklara özel olarak tiyatro gösterimi organize etti.

23nisan3.jpg

Bu haber toplam 9661 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT