23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan coşkuyla kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Sarıyer'de de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ve dış temsilciliklerde olduğu gibi Sarıyer’de de coşkuyla kutlandı.



İlk olarak Sarıyer Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, Ulu Önder Atatürk’ün büstü önünde ilçe protokolü çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız bir ağızdan okundu. Protokol töreninin bitiminde kutlamalar için Yusuf Ziya Öniş Stadı’na geçildi. Tribünlerini coşkulu bir yurttaş topluluğunun doldurduğu stattaki kutlamalar, İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, öğrencilerin ve statta bulunan yurttaşların bayramını kutladı. Minik izcilerin İzci Andı’yla devam eden törende Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celâl Yılmaz Gültekin bir konuşma gerçekleştirdi. Gültekin’in konuşmasını okunan şiirler izledi. Rengârenk elbiseleri ve danslarıyla Mehmet Akif ve Hatemoğlu İlköğretim okullarının anasınıfı öğrencileri ilgi odağı olurken,50. Yıl Türkan Şoray İlköğretim Okulu öğrencilerinin karate performansı uzun süre alkışlandı. Bando ve geçit töreniyle süren kutlama programı, öğrencilerin toplu folklor gösterisiyle sona erdi.




Törenlerde Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Fırat Fehmi Işık, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Emekli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celâl Yılmaz Gültekin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, Sağlık Grup Başkanı Dr. Şükrü Yapıcı, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Erdal Çoban, DSP Sarıyer İlçe Başkanı Reyhani Orhan, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar yer aldı.







Bu haber toplam 6114 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT