20 yıl sonra yeniden dizayn ettik

20 yıl sonra yeniden dizayn ettik
Sarıyer Belediye Spor Kulübü Başkanı Ali Ergenç belediye spor tesislerindeki değişimi ve belediyenin sportif çalışmalarını anlattı.

Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü tesislerindeki çalışmaları yerinde değerlendiren Sarıyer Manşet Gazetesi, kulüp Başkanı Ali Ergenç ile tesislerindeki değişimi ve belediyenin sportif çalışmaları hakkında konuştu. 


Belediyenin bu tesisini yerinde inceledim ve gördüklerim karşısında gerçekten çok mutlu oldum... Sahanın suni çimleri yenilendi, sahayı parselleyen teller delik deşik, kopuk bir haldeydi ve sahada futbol oynayan insanları bu durum oldukça rahatsız ediyordu. Bu teller komple yenilendi ve düzenli bir şekilde yerleştirildi. Bu tesisin en büyük sorunların başında gelen başka bir konu ise soyunma odaları. Sayın Ali Ergenç bu sorunlara el koyana kadar bu tesisin soyunma odaları kullanılamaz durumdaydı. Duş kabinleri mikrop yuvası, tuvaletler ise kullanılamaz bir haldeydi. Fakat Ali Ergenç’in yeniden yapılandırdığı bu tesis ve soyunma odaları artık pırıl pırıl olmuş. Artık insanların rahatlıkla futbol oynayabileceği bir sahaları ve huzur içinde kullanabilecekleri soyunma odaları var.

20 yıl sonra yeniden dizayn ettik
Bu çalışmalarını takdirle karşıladığım Ali Ergenç yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Ergenç, ''20 sene önce yapılan bu tesise bundan önce hiç bir çalışma yapılmamıştı. Biz bu tesisimizi yeniledik, soyunma odaları harika oldu, her yeri baştan dizayn ettik. Sarıyer halkı bu tesiste artık gayet modern bir ortamda ve mutlu bir şekilde sporunu rahatça yapabilecek” dedi.

Amatör spor kulüplerimize destek oluyoruz
Ergenç ayrıca Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü’nün diğer çalışmalarına da değinerek, “Sarıyer Belediyesi’nin futbol A takımını kapatarak her yıl buraya harcanan 300 bin liradan tasarruf etmiş olduk. Fakat Belediyenin futbol genç takımları liglere katılmaya devam ediyor. Biz yalnızca A takımı kapattık ve bu konuda da doğru bir adım attığımızı düşünüyorum. Çünkü buraya harcanan paraları daha değerli bir yere, Amatör Spor Kulüplerimiz için harcamanın çok daha mantıklı olduğunu düşündük. Lige katılım paralarını ve bu kulüplerimizin ihtiyacı olan forma, eşorfman, yağmurluk gibi ihtiyaçlarını karşılayarak Amatör Spor Kulüplerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Bayan Voleybol takımımıza hep beraber sahip çıkalım”
Ergenç sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu arada Belediyenin Bayan Voleybol takımının maliyeti yıllık 140 bin lira. Bazı çevrelerce bu miktar yüksek seviyelerde gösteriliyor. Biz Bayan Voleybol takımımıza antrenörlerin maaşları ve tüm giderler dahil yalnızca 140 bin lira harcıyoruz. Bu gün Voleybolda 3. ve 2. liglere bakın genellikle Belediye takımları görürsünüz çünkü bu branşlara belediye sahip çıkmazsa kimse sahip çıkmaz. Halkımızdan da rica ediyorum bayan voleybolcularımız şampiyonluğa koşuyor. Lütfen maçlarımıza gelin kızlarımıza desteğimizi sizlerin taraftar desteğiyle birleştirerek, ligin sonunda şampiyonluk sevincini hep beraber büyük bir coşkuyla yaşayalım.”

Sarıyer’de her yıl kongre kuralı değişmeli
Ali Ergenç Sarıyer Spor Kulübü’nde önemli bir ayrıntıya değinerek; “Sarıyer Spor Kulübünde her sene kongre oluyor bence bu kural değişmeli. Bir yönetim kurulu en az iki sene görevde kalmalı, büyük kulüpler de bu böyle fakat nedense Sarıyer’de bu olay çok farklı çünkü her sene kongre var. Bu konuda düzeltme anlamında bazı çalışmalar yapılabilir” dedi.

Ali Ergenç kimdir?
Türkiye’de sporcu kişiliği ile daha çok tanınan Ergenç, Fenerbahçe Spor Kulübü’nde spora başladı. 60 kez milli olma gururunu yaşadı ve 2 dönem Atletizm Federasyon Başkanlığı yaptı. (1989-1994) Avrasya Maratonu’nu 1979 yılında başlatan Ergenç, 1992 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devrederek, bu etkinliğin dünyaca tanınan bir organizasyon olmasını sağladı. Milli gururumuz Avrupa Şampiyonu Süreyya Ayhan gibi bir yıldızı Çankırı’daki yetenekli sporcu taramalarında keşfeden Ergenç, şimdi Sarıyer Belediye Spor Kulübü’nün başkanlığını yapıyor. İşte bu Ali Ergenç 20 yıl önce hayata geçirilen ve hiç bir dönemde bakımı, tadilatı ve temizliği yapılamayan Belediye’nin Büyükdere’deki futbol sahası tesisini resmen baştan yarattı...

bstad1_532672438.jpg

bstad3_448397888.jpg

bstad2_498311860.jpg

bstad4_684870761.jpg

Bu haber toplam 2705 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum