20 gün sonra açıklama yaptılar

20 gün sonra açıklama yaptılar
Eczacıbaşı ile ilgili Belediye Meclisi'nden geçen plan tadilatı ve sonrasında yaşanılanlarla ilgili CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı 20 gün sonra açıklama yaptı.

İşte o basın açıklaması:
Bu dosya ile ilgili olarak “bir yolsuzluk, kirli para olduğu” ileri sürülerek Belediye Başkanı ve Meclis Grubumuzun tümü zan altında bırakılmakta, İlçe Örgütümüzün de buna göz yumarak “suç”a ortak olduğu ve bir İlçe Yöneticisi ile bir Meclis Üyesi’nin de bu yolsuzluğa karşı olduğu için disipline sevk edildiği öne sürülmektedir.

Yolsuzlukla mücadele Cumhuriyet Halk Partisinin en temel politikasıdır ve en yeminli CHP düşmanları, emek ve halk düşmanları da dahil partimizi bu şekilde suçlayamaz. Bu güne kadar CHP Sarıyer İlçe Örgütü’nü yolsuzluğa bulaştığı veya yolsuzlukla mücadele etmediği, göz yumduğu bir tek örnek dahi verilemez. Çünkü yoktur ve hiçbir zaman da olmayacaktır. Münferit olarak bulaşanlarda içimizde barınamayacaktır.

İlgili dosya ile ilgili açıklamalar Belediye Başkanlığımızca yapılmıştır ve gerek yasal, gerekse ahlaki olarak hiçbir sorun olmadığı gibi uygulamanın Sarıyer halkının yararına olduğunu herkes bilmektedir. Buna rağmen “çamur at izi kalsın” mantığı ile, dayanaksız, mesnetsiz iftiralar, karşıt siyasi gruplardan her zaman yapıla gelmiştir.

Bu konuda sadece basın açıklaması yapanların değil, yolsuzluk olduğuna dair en küçük bilginin, kimin elinde olursa olsun bizimle paylaşılmasını bekliyoruz.Eğer yolsuzluk iddiaları belgelenirse Belediye Meclis Grubumuzun tümü için sadece “disipline” değil, savcılığa başvuracağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Cumhuriyet Halk Partililer, ilericiler, devrimciler, şerefine düşkün insanlardır. Şeref, haysiyetten bir nebze nasibini alanlar CHP’ye, CHP’lilere iftira atarken kırk kere düşünmek ve sonuçlarına katlanmak zorundadırlar.

Parti organlarında görev yapanlar eğer bu tür yolsuzluk iddialarına inanıyorlarsa, bilgi ve belgelerini, partinin yetkili kurullarının gündemine taşıyarak, yolsuzluk konusunda çok hassas olan partimizin yanlış yapmasına engel olmaya çalışmalıdırlar. Bunu yapmadan, sanki “varmış” gibi basın açıklaması yaparak, partinin Sarıyer de ki tüm seçilmiş organlarını, kurum olarak suçlayıp zan altında bırakan Sarıyer Meclis Üyesi Muzaffer Abdaloğlu ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Gündü, tüzük kuralları gereği disipline sevk edilmek üzere, İlçe Yönetim Kurulu kararı ile İl Yönetim Kurulumuza iletilmiştir. Disipline sevk yetkisi İl Yönetim Kurulunun, ne ceza verileceği İl Disiplin Kurulunun yetkisindedir. İlçe Yönetiminin savunma almak gibi bir görevi yoktur.

İktidar koşumuza bu tür parazit yayınların engel olamayacağını, Sarıyer’in aydınlık yüzlerinin, ilericilerinin, demokratlarının, hele hele CHP’lilern, moralini bozamayacağını, mücadelemizi engellemeye güçlerin yetmeyeceğini kamu oyunun bilgisine sunarım.

Bu haber toplam 1657 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
6 Yorum