19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs coşkuyla kutlandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Yusuf Ziya Öniş Stadyumu’ndaki coşkulu gösterilerle kutlandı.

Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Yusuf Ziya Öniş Stadyumu’ndaki coşkulu gösterilerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında yapılan çelenk sunumuna, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Emekli, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, Garnizon Komutanlığı’nı temsilen Albay Yüksel Durak, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları, kamu kurumlarının şube müdürleri, meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.



Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasından sonra, protokol üyeleri ve vatandaşlar eşliğinde Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

19 Mayıs kutlamaları, Yusuf Ziya Öniş Stadı’ndaki gösterilerle devam etti. Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Garnizon Komutanlığı’nı temsilen Albay Yüksel Durak’la birlikte tören alanındaki öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutladılar.

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin’in, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından kutlamalar, Sarıyer’deki okulların öğrencilerinin gösterileri, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Atatürk’e Cevabı’nın okunması ve şeref çağrısı ile devam etti. Halk oyunlarında İstanbul birincisi olan Hüseyin Kalkavan Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ve Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Lisesi Bando Takımı’nın performansı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.



19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, stadyumu dolduran vatandaşlar ve öğrencilerin hep birlikte10. Yıl Marşı’nı söylemelerinin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 7461 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT