15 gecekondu riskten kurtuldu

15 gecekondu riskten kurtuldu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Pınar Mahallesi’nde yaptığı istinat duvarıyla yaklaşık 15 gecekonduyu büyük bir riskten kurtararak, içinde yaşayan vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.

Pınar Mahallesi’nde G-31 sokakta bulunan gecekonduların toprak kayması ve çökme riski gibi büyük bir tehlikeyle burun buruna oldukları sorun İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldü. AK Parti Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan’ın çabalarıyla bölgede 58 metre uzunluğunda 7 metre yüksekliğinde istinat duvarı yapıldı. Yaklaşık 1 aydır devam eden çalışma sonucunda 15 gecekondu büyük bir riskten kurtulmuş oldu. Yıllardır Sarıyer Belediyesi’ne başvurduklarını ancak sorunun bir türlü çözülmediğini söyleyen bölge halkı, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve konuyla ilgili büyük çaba harcayan İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan’a teşekkür etti.



Muhtar Yılmaz: “Bir tane Canarıkan daha olsa Sarıyer’de sorun kalmaz”
Konuyla ilgili Sarıyer Manşet Gazetesi’ne konuşan Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz ise “Sarıyer’de 1 tane daha Halil Canarıkan olsa tek bir sorun kalmaz” diyerek mahallesine yapılan bu hizmetten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Muhtar Yılmaz şunları söyledi; “Buradaki gecekondular büyük bir riskle karşı karşıya duruyordu. Yıllardır vatandaşlar burası için bir önlem alınmasını istiyordu. Gelip incelemeler yapılıyor ancak bir türlü netice alınmıyordu. Biz takipçisi olduk ve sorun çözüldü. Şimdiye kadar Büyükşehir Belediyesi’nden ne istediysek sözümüz geri çevrilmedi. Özellikle meclis üyemiz Halil Bey ve İlçe Başkanımız Hüseyin Özdemir bu konuda aracı oluyorlar. Özellikle Halil Canarıkan sıkıntıları büyük bir titizlikle takip ediyor. Hizmetlerinden dolayı öncelikle İBB Başkanımız Kadir Topbaş’a, Meclis Üyesi Halil Canarıkan’a, İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’e ve emeği geçen tüm herkese mahallem adına çok teşekkür ediyorum.”

Yıllardır yapılmıyordu
Duvarın yapıldığı bölgede oturan vatandaşlardan Mehmet Özdemir ise “Sarıyer Belediyesi’ne gerek sözlü gerekse yazılı bir şekilde defalarca başvuruda bulunduk. Gelip incelediklerinde burada duvarın olamayacağını söylüyorlardı. Bakın şimdi görüyoruz ki yapılıyormuş. Yıllardır bu insanları büyük bir risk altında yaşattılar. Duvarın yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir duvara daha ihtiyaç var
Yolun altında oturduğunu belirten Özdemir, burada bir tane istinat duvarına daha ihtiyaç olduğunu belirterek, “Yolun üst tarafı yapıldı. Şimdi kepçe çalışırken doğalgaz hattının da geçtiği bölgede oynamalar oldu. Alt tarafına bir tane istinat duvarı daha yapılması gerekiyor. Aksi halde yol altta bulunan gecekonduların üzerine çökebilir. Bu konuda da Büyükşehir belediyemizin aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz” dedi.



Pınar’ı rahatlatan cep!
AK Partili Halil Canarıkan devreye girdi ve Pınar Mahallesi’nde otobüslerin daha rahat yolcu indirip bindirebilecekleri cep durağın yapılmasıyla binlerce kişiyi ilgilendiren trafik sorunu çözüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Pınar Mahallesi’nde G-20 Sokak, Asır Sokak ve Boğaziçi D Bloklarının bulunduğu bölgedeki Sarıyer Caddesine bağlantı noktasındaki yolda bulunan otobüs durağının yeri değiştirilecek buraya, otobüs ve minibüslerin daha rahat yolcu indirip bindirecekleri cep yaptı. Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz’ın talebi doğrultusunda hareket eden AK Parti Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan, konuyu takip ederek kısa sürede çözdü. Trafik akışının engellenmeyeceği çalışmayla ulaşım konusunda mahalle halkına da büyük bir kolaylık sağlanmış oldu.

Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz, "Vatandaşlarımız eskiden yolun kenarında bekliyorlardı. Havanın yağmurlu olduğu günlerde daha da sıkıntı yaşıyorlardı. Şimdi yapılan cep durakla beraber hem trafik akışı rahatladı. Hem de vatandaşlarımız durakta bekleyerek daha rahat edecekler. Bu konuda çaba harcayan İBB Meclis Üyemiz Halil Canarıkan’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 4272 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT