1 Mayıstan itibaren yolcu taşıyacak

1 Mayıstan itibaren yolcu taşıyacak
Tüm çalışmaları biten Hacıosman metrosu birkaç gün içerisinde yolcu taşımaya başlayacak.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ulaşım adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Sarıyer’in trafik problemini çözmek için Çırçır-Çayırbaşı arasında tünel açan İBB metroyu da Hacıosman’a kadar getirerek Sarıyerlilere büyük kolaylık sağladı. Tüm çalışmaları biten metro birkaç gün içerisinde yolcu taşımaya başlayacak.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapımı devam eden Darüşşafaka-Hacıosman Metro Hattı'nda ilk deneme sürüşünü yaptı. Darüşşafaka Metro İstasyonu'nda gazetecilere açıklama yapan Topbaş, Hacıosman Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan hattın Mayıs ayında hizmete gireceğini bildirdi.

hosmanmetroiceri_854217885.jpg

Topbaş, bugüne kadar ulaşımla ilgili İstanbul'da yaptıkları yatırımların 17,1 milyar liraya ulaştığını, bunun yaklaşık 6 milyar liralık kısmının metroyla ilgili olduğunu belirtti. Topbaş, "Metroların bu noktalara gelmesi bir hayaldi. Göreve geldiğimiz zaman Ayazağa'ya kadar yapılması düşünülen metro hattı vardı. Ben yeterli olmadığını söyledim. 'Atatürk Sanayi Sitesi, hatta Darüşşafaka, Hacıosman ve gerekirse Sarıyer'e kadar olsun' dedim. Bugün burada Hacıosman Mahallesi'ne kadar gelen hattın test sürüşü yapıldı. İnşallah yaza gelmeden Mayıs gibi yolcu taşımaya başlayacağız" diye konuştu. Dönemlerinde, Şişhane dahil bu bölgede 11,4 kilometreye yakın hat ilavesi yapıldığını vurgulayan Topbaş, daha önce İstanbul'daki raylı sistemin yıl ortalamasının 2 kilometreden 16 kilometreye çıktığını, bunun büyük bir başarı olduğunu bildirdi.

Bu haber toplam 5593 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT