Yenimahalle tablosu 250 bin TL'ye satıldı

Yenimahalle tablosu 250 bin TL'ye satıldı
Hikmet Onat’ın ‘Sarıyer Yeni Mahallede Tekneler’ adlı eseri Antik A.Ş. tarafından gerçekleştirilen müzayedede 250 bin TL fiyata satıldı.

Türkiye’nin önde gelen müzayede evlerinden Antik A.Ş. Müzayede Evi, dün Antik Palace’ta 289’uncu müzayedesi olan ‘Değerli Tablolar ve Osmanlı Eserleri’ müzayedesini gerçekleştirdi. 14.30’da başlayan müzayedeye kalabalık bir kitle katılım gösterdi.

Müzayede başlar başlamaz tıklım tıklım dolan salonda heyecanlı bir bekleyiş hâkimdi. Antik A. Ş. Yönetim Kurulu başkanı Turgay Artam’ın keyifli sunumuyla gerçekleşen müzayedede eserler için koleksiyoncular birbirleriyle yarıştı. Müzayedede özel koleksiyonlardan seçilmiş değerli tablolar ve antikalar satışa sunuldu.

hikmet_onat_yenimahalle_tablosu.jpg

Müzayede de Hikmet Onat’ın ‘Sarıyer Yeni Mahallede Tekneler’ adlı eseri 250 bin TL fiyata satılırken; müzayedenin en dikkat çekici ve merakla beklenen eserlerinden biri Stefano Ussi’nin ‘Sürre Alayı’ tablosu oldu. 1822 - 1901 yılları arasında yaşamış İtalyan sanatçı Ussi’nin önemli tablolarından biri olan bu eser, müzayedeye 700 bin TL’den çıktı ve 920 bin TL’ye alıcı buldu.

Bu haber toplam 12299 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT